GDE JE ZVEZDINO NAJZVUČNIJE POJAČANJE? Brazilac se TRANSFORMISAO, nećete ga prepoznati!

Autor:

Sport

04.11.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S vremena na vreme, red je da se podsetimo i nekada zvučnih imena koji su kao internacionalnci bili deo zbivanja na srpskoj fudbalskoj sceni. Ne retko su dolazili kao zvučna pojačanja a onda bi kvarili utisak...

Republika

Foto: Starsport

Beogradska "Marakani" 

Sećate li se Zvezdinog Brazilca, Ailtona da Silve?

Da Silva (47) je nekada bio jedan od najboljih centarfora Evrope a na iznenađenje cele fudbalske javnosti rešio je da te 2006. godine obuče dres crveno-belih, čime je izazvao pravu euforiju među zvezdašima.

Pre dolaska na beogradsku "Marakanu" da Silva je žario i palio u Bundeslige.

U dresu Verdera iz Bremena, odigrao je čak 214 utakmica i postigao 106 golova uz 41 asistencija, te je zbog tog skora ubrzo postao i ikona nemačkog tima.

Takođe je i ušao je u legendu kada je sa Verderom osvojio Bundesligu 2003. godine. Tu godinu je završio kao najbolji strelac najjače lige u Nemačkoj sa čak 28 golova.

Nakon kraće epizode u torskom Bešiktašu, stigao je 2006. u Crvenu zvezdu kao kapitalno pojačanje.

Zvezda je tada za njegov dolazak iskeširala svega 300.000 evra.

Navijači jesu bili u delirijumu, ali uzalud. Da Silva je u dresu trofejni srpskog kluba postigao samo četiri gola na 13 utakmica.

Bilo je jasno da crveno-beli nemaju baš toliko strpljenja pa su tada već 33-godišnjaka poslali na pozajmicu u Grashopers posle samo šest meseci, a onda ga za 100.00 prodali nemačkog drugoligašu Duizburgu.

 

 

Da Silva je sada porodičan čovek, koji uživa u životu.

Za svojih 47 godina, ima ženu, decu i čini se da je prilično zadovoljan onim što je postigao u karijeri.

Trenutno se bavi konjima, a sudeći po trofejima izgleda da mu i to ide od ruke. po trofejima koje je osvojio čini se da mu dobro ide. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading