MARKOVIĆ JE U RANGU RONALDA I MESIJA: Poznati portal "Goal" se SETIO kapitena Partizana! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.11.2021

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Partizana Lazar Marković je jedan od najboljih fudbalera crno-belih, a svojevremeno je bio i jedan od najvećih talenata u evropskom fudbalu.

Republika

Foto: Starsport

Lazar Marković

Popularni fudbalski portal "Goal" posvetio je jednu od svojih priča upravo Lazaru Markoviću.

Popularni Markec je jako mlad dobio šansu u Partizanu, upravo od Aleksandra Stanojevića, i odmah je pokazao neverovatan talenat i kvalitet. Dobro se pamti i ona njegova partija protiv Intera u Milanu, kada se poigravao sa odbranom italijanskog velikana, ali je i propustio nekoliko dobrih šansi, pa su crno-beli na kraju poraženi sa 1:0.

Posle Partizana usledio je odlazak u Benfiku, i to se pokazao kako savršen izbor za Markovićev nastavak karijere. Dominirao je u Portugalu, sa timom sa La Luža ušao je i u finale Lige Evrope, a već narednog leta završio je u Liverpulu u transferu vrednom 20.000.000 funti.

Portal "Goal" podsetio je svoje pratioce i čitaoce na Markovićevu karijeru u Redsima. Suarez je napustio Enfild, pa je Brendan Rodžers imao ogromnu sumu novca za transfere, a jedan deo te sume upravo je potrošio na sadašnjeg kapitena Partizana.

Ipak, njegova formacija nije prijala Markoviću, pošto je morao da igra na poziciji tzv. "ving beka". Odigrao je Lazar čak 34 utakmice u prvoj sezoni u dresu Liverpula, ali je posle toga usledio žestok pad i odlazak na brojne pozajmice.

Da je Marković talentovan fudbaler, to niko nije mogao da spori, a ovu činjenicu potvrđuju i reči tadašnjeg Liverpulovog rezervnog golmana Adama Bogdana.

- Lazar Marković je genije u malom fudbalu - rekao je Bogdan.

"Goal" je podsetio i na reči Avrama Granta, koji je sa Markovićem sarađivao u Partizanu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Avram Grant

- Ne volim da upoređujem igrače, jer sam u karijeri radio sa dosta vrhunskih fudbalera. Ako ostavimo po strani Mesija i Ronalda, onda je Marković jedan od najvećih talenata od 19 godina. Drago mi je što sam imao priliku da radim sa njim.

Marković je bio na brojnim pozajmicama, a kasnije je kao slobodan igrač stigao u Fulam. Međutim, na Krejven kotidžu odigrao je svega 45 minuta u Premijer ligi. Usledio je povratak u Partizan, gde je u međuvremenu postao i kapiten.

Popularni Markec pod palicom Aleksandra Stanojevića pruža veoma dobre partije u dresu voljenog kluba, ali sigurno nije očekivao da će najbolje fudbalske godine provoditi na stadionu u Humskoj. 

Na kraju svog podsećana na Markovićevu karijeru, "Goal" se pita, da li je on najgore pojačanje u istoriji Liverpula?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading