I NEJMAR MU GLEDA U LEĐA: Srpski fudbaler među TOP 10 najboljih driblera na svetu!

Autor:

Sport

01.11.2021

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovih dana je Međunarodni centar za sportske studije (CIES) odradio ispitivanja na temu "najbolji dribleri širom sveta". U istraživanju je obrađeno 33 nacionalna prvenstva među kojima su se našli i predstavnici Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nejmar

Primarni kriterijum ove analize bio je broj uspešnih driblinga na 100 minuta.

Na samom vrhu našao se Adama Traore, napadač Vulverhemptona sa koji ima indeks - 11,24.

Ovaj snažni Španac je u aktuelnoj sezoni zabeležio 78,9% uspešnih driblinga, što znače da se u proseku upusti u dribling na svakih 7 minuta i jedan sekund.

Odmah iza Traorea slede Nauel Luhan, fudbaler Universidad de Čilea koji ima upisan indeks 9,68. Na trećem mestu je Čidera Edžuke, nigerijski ofanzivac koji u dresu CSKA iz Moskve beleži indeks od 9,29 driblinga na 100 minuta.

Tu su i Erik de Aruda (8,32), Manor Solomon (8,09), Munir Šujar (8,09), Kviča Kvaračkelia iz Rubina (7,82) kao i David Fofana koji nastupa za Molde, sa indeksom od 7,72. 

Odmah iza Fofane sledi Srbin Igor Ivanović, bivši fudbaler Napretka i Jagodine.

Vezista koji je sa Šahtjorom iz Soligorska uspeo da odbrani titulu u prvenstvu Belorusije ima zabeležen indeks 7,62 uz 56,6% uspešnosti.

Treba naglasiti da su iza Ivanovića ostala brojna fudbalska imena kao što su Rafael Leaa (7,10), Alana Sen Maksimana (7,02), ali i Nejmar sa indeksom 6,28 kao i Alfonso Dejvis (6,14).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading