EKSPLOZIJA! Nemanja Matić u BARSELONI? Bivši kapiten Srbije izazvao ZEMLJOTRES!

Autor:

Sport

01.11.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester junajted je pobedio Totenhem u derbiju 10. kola Premijer lige sa 3:0 u Londonu, ali prašina oko Old Traforda se nije stišala zbog bruke iz devetog kola, kada je Liverpul na Teatru snova slavio sa 5:0.

Republika

Foto: Starsport/printscreen/Youtube/ilustracija

Nemanja Matić u Barseloni?

Od tada su krenule priče oko otkaza treneru Oleu Gunaru Solskjeru, a deluje da ga ubedljiv trijumf u prestonici neće spasti, posebno jer mu slede utakmice sa Atalantom i Mančester sitijem. Najozbiljniji kandidat da zameni Norvežanina na klupi "crvenih-đavola" je temperamentni, ali iskusni italijanski stručnjak Antonio Konte (52).

USPEŠNA SARADNJA

Upravo bi se strategu iz Lećea najviše obradovao srpski internacionalac Nemanja Matić (33), kojem bi svanulo u crvenom dresu. Naime, kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje od izvora bliskog nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje, Ubljanin je odbio konkretnu ponudu Barselone za dvogodišnji ugovor, kao i jednog italijanskog i nemačkog velikana, jer veruje da bi dolaskom Kontea mogla da se ponovi njihova saradnja iz Čelsija, kada je vezista igrao najbolji fudbal u karijeri. Antonio je Nemanji bio šef tokom perioda u "plavcima" kada su u sezoni 2016/17. osvojili Premijer ligu i bili finalisti FA kupa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić vezista Mančester junajteda

Koliko je Matić uživao poverenje Kontea, govori statistika, a to je 40 utakmica u svim takmičenjima, uz dva gola i osam asistencija. Ukupno 3.147 minuta, a čak 26 mečeva od prvog do poslednjeg minuta na terenu. U kolikom problemu je Matić na Old Trafordu, ponovo pokazuju brojevi, a do sada je odigrao 10 utakmica u svim takmičenjima, bez datog gola i dve asistencije i ukupno 418 minuta.

VELIKO POVERENJE

Nemanja je na terenu ceo susret bio samo protiv Njukasl junajteda u Premijer ligi 11. septembra i 11 dana kasnije protiv Vest Hema u Liga kupu. Da bismo uvideli koliko je velika ljubav između Kontea i Matića, morali bismo da se prisetimo početka sezone 2017/18, kada je Čelsi krenuo u odbranu trona u Engleskoj, ali je naš as prodat Mančester junajtedu za 45 miliona evra, a Italijan je na konferenciji bio besan zbog toga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Italijanski fudbalski strateg Antonio Konte

- Nisam kriv, morate da pitate upravu zašto je odlučila da proda Matića jednom od najvećih rivala. Matić je bio veoma važan igrač za moj stil igre i taktičke zamisli. Znao je da sam oduševljen njegovim stavom i posvećenošću. Siguran sam da je u daljem radu sa mnom mogao da postane jedan od najboljih vezista na svetu - rekao je tada Antonio.

Matić o Konteu kroz karijeru

- On je lud za fudbalom, razmišlja o njemu 24 sata dnevno

- Veliki profesionalac i jedan od najboljih trenera na svetu

- Konte je učinio da se opet osećam važnim

- Fenomenalno analizira svoje i protivničke igrače

- Njegovi timovi trče u istom ritmu 90 minuta

Matić u tekućoj sezoni

utakmice 10

golovi /

asistencije 2

minuti 418

Matić pod Konteom

sezona 2016/17.

utakmice 40

golovi 2

asistencije 8

minuti 3.147

trofeji Premijer liga

Nemanja opet nije nosio cvet maka

Na svim utakmicama u engleskom fudbalu tokom minulog vikenda fudbaleri su obeležavali Nedelju sećanja. Oni su nosili cvet maka na dresovima i tako odali počast britanskim vojnicima i žrtvama Prvog svetskog rata, ali u isto vreme i pripadnicima NATO snaga koji su bombardovali Jugoslaviju. Upravo zbog te stavke Nemanja Matić je na utakmici protiv Totenhema ponovo odbio da nosi cvet maka na grudima.

 

 

- Imam razumevanje za ljude koji to rade i poštujem svakoga. Međutim, za mene je to podsećanje na napad kada sam imao 12 godina i živeo u Vrelu. Moja država uništena je tokom bombardovanja 1999. Ranije sam nosio taj simbol, ali to je za mene sada neprimereno - rekao je pre tri godine Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading