Na pomolu skandal veka: FIFA TERA ŠPANCE SA MUNDIJALA?!

Autor:

Sport

15.12.2017

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Španije obezbedila je kroz kvalifikacije direktan prolaz na Mundijal u Rusiji 2018. godine ispred Italije, Albanije, Izraela, Makedonije i Lihtenštajna, ali će im to malo pomoći ukoliko FIFA proceni da se politika mešala u fudbal u toj zemlji. Na preplitanje dve oblasti su naročito osetljivi u svetskoj kući fudbala, a već nekoliko puta su kažnjavali fudbalske saveze drugih zemalja iz ovog razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španci bi u najgorem slučaju mogli da ostanu kod kuće narednog leta

Razlog za to su izbori u savezu, odnosno zbog toga što je takozvani Viši sportski savez donosio odluke o izborima u fudbalskom savezu uz insistiranje da se izbori ponove.

Veliku buru vezanu za promene u savezu Španije pokrenulo je hapšenje bivšeg, višedecenijskog predsednika Andela Marije Vijara koji je na toj poziciji bio još od davne 1988. godine kao i njegovog sina Gorke, potpredsednika Huana Padrona. Razlog je korupcija, a posle Vijara je na čelo saveza došao Hoze Ramon Lete.

Ukoliko Državni savet ne odbaci postupak koji je pokrenuo Viši sportski savez o ponavljanju izbora, FIFA će suspendovati Špance koji se neće naći na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

FIFA je već ranije uputila preteće pismo Fudbalskom savezu Španije u kome ih je obavestila da ukoliko nastave sa ovom procedurom mogu da snose teške posledice, pa čak i da budu diskvalifikovani sa Mundijala u Rusiji narednog leta.

Španci su nameravali da se reše problemi sa korupcijom, iako su brojni vodeći ljudi odstranjeni, ali se to neće desiti usled ovog pisma upozorenja koje je FIFA odaslala pre nekoliko dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading