DOSTA JE BILO TIŠINE! Dejan Stanković PROGOVORIO O SVEMU!

Autor:

Sport

30.10.2021

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi Radničkog 1923 u nedelju od 13 i 30 u nastavku Superlige Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković i Zvezdan Terzić

Nije krio Stanković da su crveno-beli analizirali meč sa Radnikom i izvukli pouke.

- Ja sam kriv za igru, igrali su onako kako sam im ja rekao, uzimam svu odgovornost za to. Nemam problem da to kažem, jer su oni slušali moje instrukcije i igrali su onako kako smo spremili utakmicu, ja sam bio ubeđen u jedno, desilo se drugo, ako je neko odgovaran za taj poraz, to sam ja - rekao je Stanković.

- Analizirali smo, ima dosta utakmica, treba da izvučemo iz te utakmice pouku i vidimo gde smo grešili.  Energetski smo bili totalno prazni , reakcija na drugu loptu, na oduzetu loptu, na duel , brzinu dolaska, jednostavno se sve spojilo u jedan loš dan. Jeftino smo primali golove što me je i najviše pogodilo, imali smo i neke šanse da preokrenemo.  Neka naša lična karta je bila organizovanost, bar što se tiče defanzivnog bloka i jedne čvrste i jake odbrane. Mogu samo da čestitam ekipi Radnika, izginuli su do poslednjeg trenutka, jedna ozbiljno jaka utakmica sa njihove strane.  Ne možemo posle pedeset i nešto utakmica da bacimo sve u vodu. Ovo je bila jedna dobra opomena za sve nas, odustajati nećemo sigurno, ima dosta da se igra, ligačko takmičenje ti daje mogućnost da već sutra popraviš utisak i vratiš na pravi kolosek, ciljevi ostaju isti, od toga odustajati nećemo.

Foto: Starsport

Dejan Stanković trener Crvene zvezde

Osvrnuo se šef stručnog štaba i na probleme sa korona virusom koji su pogodili ekipu.

- Susreli smo se sa ozbiljnim kadrovskim problemima, u jednom je trenutku to bilo nestvarno. Sigurno će imati energije protiv Radničkog, jer ne treba da se dva puta opomene neko ko nosi dres Crvene zvezde. Može i treba da se desi nekada da te samo podseti šta možeš da izgubiš i koliko si veliki. Dosta njih kaže nije bitno kako padneš, bitno je kako ustaneš ikoliko brzo ustaneš. Ja bih dodao na to, ko ne misli da ostane na nogama do kraja, taj ne treba ni da ustaje, taj treba da ostane dole, da sačeka da se gužva raziđe, skine prašinu sa sebe i tiho izađe da ga niko ne vidi. To treba da im bude motiv, jednostavno kad budemo ustali, više ne idemo na zemlju. Stav i samo napred, kad ustaneš nema više vraćanja nazad.  

Govorio je Stanković i o trenutnom stanju na tabeli.

- Svaka je utakmica bila, biće i treba da bude moranje. Pod pritiskom i odrstaš i rasteš i napreduješ, pritisak mora da se iznese. Svi zajedno dobijamo, ali svi zajedno i gubimo. Bodovna razlika je tu, ali ima još dosta da se igra.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković trener Crvene zvezde

Crveno-beli su dobili podršku navijača i posle meča sa Radnikom, a šef stručnog štaba je istakao je navijači Crvene zvezde umeju da prepoznaju trenutak i da veruje da će i u narednom periodu biti uz njih.

- Meni lično mnogo znači podrška navijača, s obzirom da sam neko ko je i sam veliki navijač, pre svega navijač, bio i igrač, sada i trener. Kada neko ko ima ogromnu snagu stane iza tebe i potapše te, kaže idemo dalje, tu smo delimo sve. Ako neko ume da prepozna momenat, to umeju oni i mnogo puta su to pokazali i dokazali. Kad si u problemu, najlakše je okrenuti se protiv, bacati drvlje i kamenje, staviti sa strane sve što se uradilo do tad, ali navijač Zvezde je redak slučaj, on ume da prepozna težak momenat i da stane svom snagom uz vas. Posle će se sabirati utisci, sada je bitno da svi uradimo sve što je do nas, damo celog sebe za Crvenu zvezdu, pa ćemo onda na kraju da saberemo račune. Ne sumnjam u veliku podršku protiv Radničkog.

Govorio je Stanković i o povratku Kataija na teren.

- Jedan od problema je i Katai, koji je posle kovida imao probleme zdravstvene, pa se onda desio i njegov kiks. Juče na treningu, kada je malo pojačao rad je osetio malo list. To je normalno, nije problem samo što će kovid da odvoji igrače od terena nekoliko dana, već je opravak posle, ulazak u trenažni proces i ritam takmičenja jako težak, izuskuje strpljenje, volju, želju. Nama je svaki igrač bitan, pogotovo neko kao što je Katai. Imamo trening popodne, ja se nadam da ću ga imati za Midtjiland, a ako dobijemo dozvoli od doktora zbog lista ja bih računao na njega i već sutra.

Osvrnuo se i na ekipu Radničkog iz Kragujevca.

-Stari klub sa velikom tradicijom, lepo je kada se jedan grad vrati u prvu ligu, koji ima svoju istoriju, navijače, jedan lep fudbalski ambijent. Svako ima pravo da se nada, mi ne možemo da pretimo i ne želimo, želimo samo da budemo pravi. Imaćemo motivisanog protivnika kao što smo imali svakog protivnika do sada i očekujem jednu jaku, čvrstu i dobru reakciju naših momaka - zaključio je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading