EVO KOLIKO JE IGRAČA VEČITIH U NAJPOPULARNIJIM SPORTOVIMA CEPLJENO: Košarkaši vakcinisani, fudbaleri se BRUKAJU!

Autor: Marija Stefanović

Sport

29.10.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela optužio je fudbalere crveno-belih da neće da se vakcinišu i da je to jedan od glavnih problema s kojima se suočava četvorostruki uzastopni šampion države. Mrkela je tako iz nehata pokrenuo sjajnu temu, a Srpski telegraf istražio je koliko je igrača večitih rivala iz dva najpopularnija sporta - fudbala i košarke, vakcinisano.

Republika

Foto: Starsport

Duel Zdjelara i Kataija na večitom derbiju

I rezultatI su takvi da pokazuju da je svest kod košarkaša veća, dok se fudbaleri manje-više brukaju. Konkretno, svi košarkaši Crvene zvezde i Partizana primili su cepivo protiv KOVID-19, dok je u fudbalu situacija drugačija. Samo četiri fudbalera Crvene zvezde su vakcinisana, a to su, prema saznanjima Srpskog telegrafa, Milan Gajić, Aleksandar Dragović, Seku Sanogo i Filipo Falko. Vakcinisan je i trener Dejan Stanković, i to s tri doze, a uzalud su njegovi apeli da se većina prvotimaca urazumi.

Iznenađen stanjem u ekipi bio je i Aleksandar Dragović, koji se najbližim prijateljima poverio da ne može da veruje da su samo on i Filipo Falko primili vakcinu. Situacija se u međuvremenu, očigledno, promenila, ali četiri igrača na brojku od 25 prvotimaca deluje poražavajuće i daje rezultat od svega 16 odsto cepljenih.

U Humskoj je situacija malo bolja. Tačnije, vakcinisano je više od pola fudbalera. Kako nam je rečeno, 12 igrača je nevakcinisano.

- Kada je reč o Partizanu, imamo 12 nevakcinisanih fudbalera. Većina je već preležala koronu i smatra da ima dovoljan broj antitela u sebi. Svake nedelje se testiramo. Partizan, kao klub, podržava vakcinaciju. Jedan od naših fudbalera Bojan Ostojić je u kampanji koja se radi u tom pravcu - rečeno je iz FK Partizan.

Košarkaške sekcije večitih rivala imaju veći broj putovanja po Evropi, zbog toga i ne čudi što su se svi igrači, među kojima ima i dosta stranaca, odlučili za vakcinaciju.

- Mi smo ranije imali dosta problema s koronom i zato nismo želeli ništa da prepustimo slučaju. Naši igrači su vakcinisani, čak i Nikola Ivanović, koji je trenutno pozitivan na KOVID-19. Pored toga, testiranje košarka se obavlja na svaka tri dana - kažu iz KK Crvena zvezda.

Iz redova crno-belih stiže gotovo identična poruka.

- Veoma vodimo računa o zdravlju naših igrača. Svi smo primili vakcine i testiramo se redovno. Neki igrači, tačnije njih dvojica, primili su vakcinu Džonson i Džonson, a to su Dalas Mur i Rodions Kuruc.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading