CRNO-BELI IM SLUŽE KAO DOBAR PRIMER: Hajduk iz Splita se UGLEDA na Partizan!

Autor:

Sport

29.10.2021

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hajduk iz Splita već godinama ne liči na onaj tim koji je žario i palio Jugoslavijom.

Republika

Foto: Profimedia

Navijači Hajduka

Hajduk je poslednji put šampion Hrvatske bio sada već daleke 2005. godine. 

U međuvremenu klub sa Poljuda ne samo da ne može da osvoji titulu, već su ga po snazi pretekli i timovi poput Rijeke i Osijeka.

Zbog toga su čelnici Hajduka odlučili da tu situaciju konačno promene, te su svojim navijačima predstavili ambicije kluba u narednim godinama.

Velikan sa Poljuda će pokušati, između ostalih, da sledi i primer nekada velikog rivala iz Beograda, Partizana.

Hajduk je trenutno 140. klub u Europi. Za sve hrvatske klubove, pa tako i Hajduk ključ je igranje evropskih takmičenja. Prihodi od UEFA izuzetno su važni klubovima, diže se vrednost igrača, a tu je i borba za nacionalni koeficijent. Hajduk je proteklih pet sezona igrao samo kvalifikacije Lige Evrope i nismo zadovoljni time. Prošle godine je Milan bio 80, a Maribor je s pet miliona evra 100. To je primer da klubovi s velikim budžetom upadnu na niži nivo, a i klubovi s malim budžetom, poput Maribora, dođu do dobrog rezultata. Uzeli smo primer Rapida, Partizana, Legije i AZ Alkmaara. Hajduk i Uprava moraju da razmišljaju kako da dođu do budžeta od barem 20 milijuna evra kako bi došli do željenog cilja - rekao je Goran Kožulj, iz kompanije "Dilojt", koja je radila plan zajedno sa klubom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading