SOLSKJER POBESNEO: Kritika je u redu, ali nemojte da LAŽETE!

Autor:

Sport

29.10.2021

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester junajteda ovog vikenda gostuju Totenhemu u derbi meču Premijer lige.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ole Gunar Solskjer

Junajted je protekle nedelje doživeo debakl na Old Trafordu od Liverpula, pa se klupa Olea Gunara Solskjera zatresla kao nikad do sad.

Sada sledi još jedan težak meč protiv Totenhema, koji, takođe, ne može da se pohvali velikim rezultatima u dosadašnjem delu sezone.

Solskjera su na konferenciji za medije novinari upitali da li je dobro, na šta je on odgovorio "a što ne bih bio".

- Potrebna nam je reakcija. Moj je posao da igrače držim u pravom stanju svesti. Ja sam odgovoran za reakciju, rezultat, igru. Radili smo na terenu sve ono što bi fudbaler trebalo da radi, to nije samo jedna stvar, stanje svesti, to je i pristup utakmici, strategija, plan igre, taktika, tehnički detalji. Imali smo dobru nedelju i osećam da su momci spremni da daju najbolje od sebe, kao i uvek. Prošle nedelje nije išlo planu, nismo bili ni blizu svog najboljeg - rekao je Norvežanin.

On je tokom nedelje imao susret i sa legendarnim Ser Aleksom Fergusonom.

- Sreo sam se sa njim, na kratko. Bio je tamo sa Kristijanom Ronaldom. Imao sam neke svoje teške momente ovde kao igrač i kao trener i menadžer, morao sam da se nosim sa padovima. Imali smo dve ili tri krize otkako sam menadžer, ali ponoviću, uvek ću se boriti i uzvratiti.

Solskjer je otkrio šta mu je smetalo u pisanju medija, ali i onoga što se pojavljivalo na društvenim mrežama.

- Nisam od onih koji čitaju šta se piše po društvenim mrežama, ali Pol Pogba je ušao ljud u moju kancelariju. Svi očekujemo da budemo kritikovani, to je u redu, igra nije bila dovoljno dobra, očekujete da to čujete i s ove i s one strane, ali ne možemo da prihvatimo kada se šire laži o nama. Pol je došao kod mene i rekao mi šta je stavio na društvenim mrežama. Bolji smo od toga što pišu o nama. Ovde je kultura bolje, okruženje. Kada su u pitanju očigledne laži, momci moraju da reaguju i kažu šta imaju. Sva mišljenje i izveštaji su u redu, ali ne izmišljate laži o igračima ili meni.

Za kraj osvrnuo se na debakl protiv Liverpula.

- Bili smo previše otvoreni i previše neorganizovani protiv dobrog tima. Videli ste Tajsona Fjurija, kada je bio oboren na patos par puta. Zadivljujuće je koliko je smiren i koncentrisan, čak i kada je na podu. Broje mu do šest, sedam, osam i on je spreman da nastavi. Možda smo se otvorili prerano i pokušali to da sredimo. Morali smo da budemo koncentrisaniji, ali i da gledamo na razne stvari. Morate biti otvoreni, direktni. Komunikacija mora da bude direktna-

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading