DOKLE VIŠE? Srbija PAMTI užase hrvatskih huligana - od Maksimira, preko bolesnih transparenata, do Bijelog Brda! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.10.2021

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozloglašena navijačka grupa Dinama iz Zagreba "Bed blu bojsi" je režirala novi skandal koji je uznemirio srpsko stanovništvo u Hrvatskoj. Huliganski pir u Bijelom Brdu, selu gde je srpsko stanovnoštvo većinsko je jedan u nizu incidenata usmerenih protiv spskog naroda.

Republika

Foto: twitter.com/Srpsko narodno vijeće

Transparent "Bed Blu Bojsa" u Zagrebu

Nisu ovakvi incidenti sporadični, svedoci smo konstantnih, moguće i orkestriranih napada koji su usmereni protiv svega što je srpsko, ali i ljudsko.

Reakcije policije su se uglavnom završavaju na hapšenju nekoliko pojedinaca koji potom bivaju pušteni na slobodu, a za zastrašivanje Srba uglavnom niko ne odgovara, dok i međunarodne institucije po starom običaju ostaju neme.

Hrvatski navijači konastantno pozivaju na linč i progon našeg naroda, a "Bed blu bojsi" su najekstremnija grupacija koja uteruje strah u kosti širom Hrvatske, ali i Evrope gde god gostuje njihov klub.

Podsetimo se "lične karte" skandala "Bed blu bojsa" koji su za metu imali srpski narod. Na njihovom repertoaru su redovni povici "Ubij Srbina", ali kako je ovo bolesno skandiranje postalo normalno, na njih se mnogi više ni obaziru.

Maksimir 1990.

"Bed Blu bojsi" su bili glavni akteri meča na "Maksimiru" između Dinama i Crvene zvezde koji nikad nije odigran. Događaji sa stadiona u Zagrebu se smatraju početkom raspada Jugoslavije.

Uloga ozloglašenih huligana je bila da danima podižu tenziju, prave nerede na ulicama, a onda i da započnu užas na "Maksimiru" tog 13. maja 1990. 

"Bed blu bojsi" su provalili ogradu, za koju se potom dugo pričalo da je prelivena kiselinom, kako bi se planirani incidenti lakše dogodili.

Jedna od najstrašnijih glasina je bila kako je pripadnicima ove grupacije bilo naređeno ubistvo tada fudbalera Crvene zvezde Dragana Stojkovića Piksija. Međutim, kako je u redovima bilo suprotstavljenih frakcija, to se srećom nije dogodilo.

Sramni transparent koji je uzdrmao Srbiju i Hrvatsku

Jedan od incidenata koji je osuđen u hrvatskoj javnosti se desio prošlog leta, kada je bolesni transparent od strane članova "Bed blu Bojsa" osvanuo usred Zagreba.

 

 

Prilikom razvijanja ovog morbidnog transparenta mladići su skandirali "Ubij Srbina".

Na transparentu je slovo "u" u reči "decu" je pretvoreno u ustaško, a tada su koristili i zastave HOS-a, tzv. "Hrvatskih odbrambenih snaga", paravojne formacije iz rata kojim je rasparčana nekadašnja Jugoslavija.

Skandal na utakmici Dinamo Kijev- Kopenhagen 

Nezapamćen skandal desio se na meču u Ligi Evrope koji je odigran u Kijevu.

Gosti huligana iz Kijeva bili su njihovi prijatelji iz "Bed Blu Bojsa" sam kojima imaju bratske odnose.

Tribinama se zaorilo "Ubij Srbina", a cela Evropa je bila zgrožena ovim dešavanjima. 

Divljanje u Bernu

Ovakvi incidenti su postali tradicija ozloglašene navijačke grupe, a pamti se i divljanje u Bernu, kada su hrvatski huligani pozivali na vešanje Srba i uznemiravali tamošnje stanovništvo.

Navijači tima iz Zagreba su lepili nalepnice u kojima pozivaju da se obese Srbi, hvatali žene za zadnjice, pokazivali penise, tražili drogu, veličali nacizam i rasistički vređali građane tamne puti.

 

 

Prisvojili Nikolu Teslu

"Bed Blu Bojsima" je dozvoljeno da prave razne ispade po ulicama Zagreba, tako da skrnavljenje spomenika srpskog naučnika Nikole Tesle može proći neopaženo.

 

 

 

Sporadične kazne za hrvatske huligane

- Za pozivanje na nasilje nad srpskim ženama i decom  - šest meseci zatvora uslovno, plus beznačajni trškovi suđenja (olakšavajuća okolnost priznanje i dejstvo alkohola.

- Za skandiranje "Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko, imaš još vrba" - zatvaranje severne tribine na "Maksimiru".

- Rasizam - kazna UEFA dva meča bez publike u Evropi

- Zatvaranje severne tribine zbog ustaštva u Ligi Evrope

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading