JUNAJTED JE PROMENIO IME, SADA JE FK RONALDO: Engleski mediji svim silama udarili po Portugalcu!

Autor:

Sport

26.10.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne stišava se bura na ostrvu nakon derbija Junajteda i Liverpula, u kojem su Redsi, rezultatom 0:5 ponizio "crvene đavole" na Teatru snova koji je ubrzo nakon toga preimenovan u Teatar sramote.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ronaldu neće biti prijatno kad ovo pročita

Engleski mediji nemaju milosti prema upravi, klupi ali i igračima Junajteda nakon ovog debakla.

Na meti kritika je šef struke Ole Gunar Solskjer, ali ne samo on. Udarena je i najveća zvezda tima - Kristijano Ronaldo.

- Niko ne sme da misli da je Solskjer jedni problem u Junajtedu. Odavno se zna da on nije trener poput Jirgena Klopa, Pepa Gvardiole ili Tomasa Tuhela, ali činjenica je da mu nisu pomogli ni oni iznad njega. Prošlosezonski Junajted bi protiv ovakvog Liverpula stao u niski blok, napunio bi veznu liniju i čekao kontru. Ove sezone to ne mogu zbog Kristijana Ronalda - piše renomirani list Gardijan.

Isti izvor potom konstatuje:

- On mora da igra jer je on Kristijano Ronaldo. Ne nudi baš ništa u defenzivi jer je on Kristijano Ronaldo. Nije dovoljno pokretan da Solskjer može da igra visoki presing, kao što je činio dok njega nije bilo u 4-4-2 formaciji s rombom u sredini. Ima 36 godina i to ne može da prati. Njegovi golovi, poput onoga Atalanti prošle srede, možda će Junajtedu da donesu rezultate, ali to je poput neke lepe tapete koja sakriva pukotine na zidu koji će da se uruši svakog trenutka.

Takođe se navodi i da klub mora da reši problem po imenu Kristijano Ronaldo.

- On nije samo taktički problem. Govorimo o čoveku koji je u poslednje tri godine otkaza koštao Maksa Alegrija, Mauricija Sarija i Andrea Pirla. Svaka ekipa za koju on igra u nekom trenutku postane FK Ronaldo i koliko god on prodao dresova ili uticao na porast interesa za klub na društvenim mrežama, to ne znači da će ekipa da igra fudbal koji će na kraju da joj donese trofeje. Mahanje rukama posle svakog primljenoga gola jasan je znak njegove pobune protiv Solskjera. Mogao je da dobije i crveni karton zbog udaranja Kertisa Džonsa, a to je možda i najgori trenutak utakmice protiv Liverpula. Pogba je dobio crveni karton, a mogli su i Ronaldo, Bruno Fernandeš i Hari Megvajer. Disciplina je potpuno nestala. Nestala je i mogućnost igranja fudbala. 

Na kraju je izveden i vrlo neprijatan zaključak. 

- Šta sad? Poslednje tri godine Junajted je vođen logikom luna parka, ali došao je trenutak kad čak i oni najnostalgičniji smatraju da je vreme za promene. Koliko god neko volio Mikija Mausa, ne možeš mu dati da bude direktor Diznilenda. Junajted mora da odluči želi li da bude klub koji osvaja trofeje ili klub koji proizvodi online sadržaj. Ko god preuzme klub, moraće da reši problem Kristijana Ronalda. Možda postoji način da on uništava slabije ekipe ili da bude poslednje rešenje s klupe u velikim utakmicama. On ne može više da ima zagarantovano mesto u timu protiv ekipa kao što je Liverpul.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading