SPREMA SE BOMBA NA MARAKANI: Zvezda vraća LJUBIMCA Delija!

Autor: Veljko PETROVIĆ

Sport

26.10.2021

06:40

Demijn le Talek nalazi se pred povratkom u Crvenu zvezdu.

Starsport

Stadion Crvene zvezde

Crvena zvezda je kroz istoriju dugu 76 godina imala veliki broj stranih igrača širom sveta, od Argentine do Japana. Ali kada pitate mlađe generacije zaljubljenika u crveno-bele boje, oni će za omiljenog legionara izabrati nekog od fudbalera koji su pre pet godina vratili klub na međunarodnu scenu, odnosno u grupnu fazu Lige Evrope.

ZIMSKI POKLON

Jedan od njih je i Damijen le Talek, koji bi, prema saznanjima Srpskog telegrafa, vrlo lako mogao da se vrati na Marakanu u zimskom prelaznom roku! Francuski vezista koji je na toj poziciji počeo i u redovima šampiona Srbije, a potom bio prekomandovan na štopera, gde je i izdominirao, dobio je ponudu čelnika kluba iz Ljutice Bogdana koja glasi - ugovor na dve godine. Jedina prepreka na putu realizacije posla je Le Talekova dvogodišnja saradnja sa grčkim AEK, a došao je ovog leta kao želja Vladana Milojevića, sada već bivšeg stratega Atinjana, koji ga je trenirao i u Crvenoj zvezdi.

BRZ RAZLAZ

Ipak, i tu bi moglo da dođe do velikog preokreta jer Argirios Janikis, novi trener AEK, ne računa na Damijena i grčki mediji prenose da bi već u januaru trebalo da dođe do razlaza, što čekaju i na Marakani da bi finiširali svoj plan.

Starsport

Podsetimo, Le Talek je u Crvenu zvezdu došao u januaru 2016. i od prve utakmice postao nezamenjiv šraf, prvo kod Miodraga Božovića, a potom i Vladana Milojevića. Damijen je u junu 2018. napustio Beograd i prešao u Monpelje, ali je otišao sa 104 utakmice, sedam golova i dve šampionske titule.

Komentari (1)

Loading
AngryChainsaw

27.10.2021 19:35

Le Talek i Milojević nazad u Zvezdu, a uz Zvezde Stanković, Mrkela i Terza sa svojim pulenima: Falcom, Dionijem, Rišairom, Gobeljićem, Gajićem... Da se ne ljubimo... Faka Bogu da je Miloje slobodan sada kada nam baš treba!!!