ZLATNA KOPAČKA STIŽE U HUMSKU? Rikardo Gomeš ispred Salaha i Levandovskog, napadač crno-belih pred neverovatnim priznanjem!

Autor:

Sport

25.10.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Partizana Rikardo Gomeš ima nekoliko meseci iz snova.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš

Rikardo Gomeš je ove sezone ubedljivo najbolji fudbaler Partizana.

Napadač sa Zelenortskih Ostrva je na 23 utakmice postigao 19 golova, a upisao je i tri asistencije.

Gomeš je posebno dominantan u Linglong Superligi Srbije gde je na samo 13 utakmica čak 15 puta pronašao put do mreže.

Partizanov napadač je toliko dobar da je trenutno prvi u trci za "Zlatnu kopačku" (ukoliko se izuzme Skandinavija, u kojoj su prvenstva pri kraju), koja se dodeljuje najboljem strelcu domaćih prvenstava.

Rikardo je trenutno ispred Salaha iz Liverpula i Levandovskog iz Bajerna. Svaki gol u Superligi se množi sa 1.5, pa Gomeš trenutno ima 22.5 boda. 

Sa druge strane Salah i Levandovski su postigli po 10 golova, ali se svaki pogodak u ligama petica množi sa 2, pa njih dvojica imaju 20 bodova.

Ono što je zanimljivo jeste da ako uključimo i norvešku ligu, trenutno najbolji strelac Evrope jeste budući napadač Crvene zvezde Ohi Omoižuanfo. Fudbaler Moldea na svom kontu ima čak 24 gola, ali je prvenstvo Norveške pri samom kraju i ostalo je još samo sedam kola, te se očekuje da će i Rikardo, ali i Salah i Levandovski i ostali uspeti da ga prestignu do maja meseca, do kada traje većina evropskih prvenstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading