ZLATNA KOPAČKA STIŽE U HUMSKU? Rikardo Gomeš ispred Salaha i Levandovskog, napadač crno-belih pred neverovatnim priznanjem!

Autor: Republika

Sport

25.10.2021

18:00

Napadač Partizana Rikardo Gomeš ima nekoliko meseci iz snova.

Starsport

Rikardo Gomeš

Rikardo Gomeš je ove sezone ubedljivo najbolji fudbaler Partizana.

Napadač sa Zelenortskih Ostrva je na 23 utakmice postigao 19 golova, a upisao je i tri asistencije.

Gomeš je posebno dominantan u Linglong Superligi Srbije gde je na samo 13 utakmica čak 15 puta pronašao put do mreže.

Partizanov napadač je toliko dobar da je trenutno prvi u trci za "Zlatnu kopačku" (ukoliko se izuzme Skandinavija, u kojoj su prvenstva pri kraju), koja se dodeljuje najboljem strelcu domaćih prvenstava.

Rikardo je trenutno ispred Salaha iz Liverpula i Levandovskog iz Bajerna. Svaki gol u Superligi se množi sa 1.5, pa Gomeš trenutno ima 22.5 boda. 

Sa druge strane Salah i Levandovski su postigli po 10 golova, ali se svaki pogodak u ligama petica množi sa 2, pa njih dvojica imaju 20 bodova.

Ono što je zanimljivo jeste da ako uključimo i norvešku ligu, trenutno najbolji strelac Evrope jeste budući napadač Crvene zvezde Ohi Omoižuanfo. Fudbaler Moldea na svom kontu ima čak 24 gola, ali je prvenstvo Norveške pri samom kraju i ostalo je još samo sedam kola, te se očekuje da će i Rikardo, ali i Salah i Levandovski i ostali uspeti da ga prestignu do maja meseca, do kada traje većina evropskih prvenstava.

Komentari (0)

Loading