U INAT FIFI, UEFA pokreće novo takmičenje! RAT SE NASTAVLJA!

Autor:

Sport

23.10.2021

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ideje FIFA da se Svetsko prvenstvo igra na dve umesto dosadašnje četiri godine, UEFA je istakla i svoj plan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

UEFA pokreće novo takmičenje



Nakon ideje FIFA da se ubuduće Svetsko prvenstvo igra na svake dve umesto četiri godine, UEFA nije čekala već je iznela svoj plan o pokretanju novog takmičenja.

Plan je, kako piše list Gazeta delo Sport, da se zajedno sa južnomaeričkom konfederacijom (CONMEBOL) osnuje "Liga super nacija" na svake četiri godine i deli kolač bez FIFA.

 

Projekat "Liga super nacija" je direktno usmerena protiv ideja FIFA, sa planom da se prisvoje najviše Argentina i Brazil, koji su svakako protiv predloga da se Svetsko prvenstvo održava na dve umesto četiri godine.

"Liga super nacija" bi sadržala po četiri najbolja tima Evrope i Južne Amerike, polufinaliste EURO i Lige nacija, uz polufinaliste Kopa Amerike.

Za sada ne postoji ideja po kom sistemu bi se igralo, verovatno sa dve grupe po četiri selekcije, sa kasnijim polufinalom i finalom.

Da su stvari odmakle govori i to da su UEFA i CONMEBOL već zakazali premijerni meč šampiona kontinenata, već za jun 2022. godine.


Sve samo zarad profita...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading