PALA JE TVRĐAVA U HUMSKOJ: Belgijanci srušili Partizan!

Autor:

Sport

21.10.2021

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Partizana poražena je u meču trećeg kola Lige konferencija. Bolji od crno-belih bio je belgijski Gent, rezultatom 0:1. Jedini gol na meču postigao je Kums u 59. minutu meča.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Gent

Bilo je kao i što se očekivalo, ofanzivna igra Genta od samog starta. 

Partizan se nakratko oslobodio pritiska, ali u 16. minutu odličan prodor brzonogog Čakvetadzea po levoj strani, centaršut za Depoatra koji šutira visoko preko gola.

Crno-beli su prvi i jedini put u prvom poluvremenu pripretili preko Rikarda u 21. minutu kada je Menig osvojio loptu na sredini terena, Natho lepo propustio za Rikarda, a napadač crno-belih šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi zamalo pored leve stative.

Nije to poremetilo goste koji nedugo zatim ponovo vrše pritisak na polovini Partizana, rešali su se njihovi obećavajući napadi, ali su štoperi Partizana uspevali da u poslednjim trenucima otklanjaju opasnost pred Popovićevim golom.

Gosti su u ofanzivnom ritmu nastavili i u drugom poluvremenu.

Prvo je Čaklvetadze pobegao štoperima crno-belih, ali je veoma loše šutirao, lopta odlazi preko gola.

Partizan je uzvratio u 53. minutu kada je Menig probio po levoj strani, a Natho nije uspeo da na najbolji način zahvati loptu na ivici peterca.

Ali, samo pet minuta kasnije, igra crno-belih u defanzivi se potpuno raspala. Prvo je Ođiđa-Ofoe na asistenciju odličnog Čakvetadzea šutirao iskosa sa leve strane, a Popović loptu izbio u korner.

A onda, potpuna konfuzija u ekipi Partizana. Serija loših reakcija omogućila je previše prostora gostima, najpre Ngaduu na desnoj strani kaznenog prostora, pa Samoasu kome je lopta vraćena ispred šesnaesterca. Usledio je njegov centrašut za ''zaboravljenog'' Kumsa koji između Partizanovih štopera rutinski šalje loptu u mrežu - 0:1.

Konfuzija se nastavila i u narednih par minuta, kada je golman Popović još dva puta odlično intervenisao. Prvo je zaustavio šut Ođiđa-Ofoea iz slobodnog udarca, a onda minut kasnije i pokušaj Fortune iz veoma izgledne pozicije.

Usledilo je svih pet izmena u ekipi Partizana, posle čega su se crno-beli donekle trgli, a najbliži izjednačenju bio je Igor Vujačić koji je uputio snažan projektil sa tridesetak metara, ali prečka je spasila goste.

Golman Genta je tada zakačio loptu, pa je dosuđen korner za Partizan posle kod je i Holender bio u šansi, ali nije uspeo da u petercu iskontroliše loptu.

Na ulasku u nadoknadu vremena još jedna velika prilika za Igora Vujačića, ovoga puta šutirao je sa oko šest metara, ali je golman Bolat sačuvao pobedu belgijskom timu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Detaljniji tok meča možete ispratiti u nastavku teksta. 

II poluvreme

KRAJ UTAKMICE!!! PARTIZAN JE PORAŽEN U HUMSKOJ!

90+3 - Kupuju vreme Belgijanci dvostrukomo izmenom. 

+5. MINUTA NADOKNADE U HUMSKOJ

90+1 - BRANI BOLAT! Vujačić ponovo odlično skače i upućuje udarac glavom ali se sjajno snašao golman Genta. 

90. Minut - Jojić ponovo u šansi ali izblokiran je!

88. Minut -  PREČKU POGAĐAJU IGRAČI PARTIZANA!!! Vujačić je odično šutirao sa više od 30 metara, golman gosituju je sjajno odreagovao i spasao svoju mrežu podigavši loptu do prečke. 

84. Minut - Ulazimo u samu završnicu igre. Partizan se odlučio na totalnu ofanzivu, kruži se oko kaznenog prostora Genta, ali fale završni pasovi i realizacija. 

75. Minut - Popović ponovo SPAŠAVA Partizan! Čekvataze je probio u kazneni prostor ali je mladi golman izleteo i klizećim pasom izbio tu loptu. Sjajno. 

65. Minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Odlična lopta za Holendera po levoj strani koji je uspeo da nađe priliku za udarac ali je izbolokiran.  

Aleksandar Stanojević vadi iz igre Natha. Obradovića i Meniga, a šansu daje Pantiću, Jojiću i Uroševiću

62. Minut - PONOVO POPOVIĆ!!! Angola je ostao sam, odlično odreagovarao na pas Čekvatazea i iz prve uputio loptu ka golu ali se tu našao sjajni golman Popović. 

61. Minut - POPOVIĆ SPASAVA PARTIZAN! Ofoe je silovito šutirao iz slobodnog udaraca, sa nekih dvadesetak metara, ali briljirao je Popović. 

59. Minut - GOL!!! Gent vodi u Humskoj. Kums je ostao potpuno sam nakon kombinovanja posle konera. Tačno sa pet metera, udarcem glave, savladao je mladog Popovića. 

58. Minut - Ofoje dobija pas u centru kaznenog prostora, prevario je odbranu Partizana, uputio udarac ali sjajno se snašao Popović. 

53. Minut - Mening je prošao po desnoj strani, po zemlji uputio pas ka Nathu koji je iz "mrtvog ugla" šutirao iz prve ali lopta odlazi pored gola, 

50. Minut - Ponovo ofanziva Genta! Čekvantaze je dobio sjajan pas, ušao u kazneni prostor i srećom, šutirao visoko preko gola golmana Popovića. 

22.01 Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. 

I poluvreme

KRAJ PROVOG POLUVREMENA 

45. Minut - 1 minut nadoknade u Humskoj!

44. Minut - Mening je dobio pas na ivici šesnaesterca ali je zatim uputio nespretan udarac koji su odbrambeni igrači sa lakoćom izbacili. 

38. MinutMening ulazi u kazneni prostor u kojem je čak 6. igrača Genta, kombinovao je sa Nathom ali snašla se odbrana gostiju. Deluje kao da Partizan prezuima inicijativu u ovoj delu meča. 

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

36. Minut - Marković je uputio pas ka Rikardu koji je pokušavao da nađe rupu u odbrani Genta ali je nije našao. Lopta završava u autu, ništa od kontre Partizana. Gosti sjajno čuvaju Gomeša, nema šta. 

33. Minut - Nakon mirnijeg i uspavljujućeg dela igra, Gent ponovo preuzima inicijativu. Ponovo su gosti uspeli da prodru po desnoj starni, međutim sjajno se snašao Popović i uklizao kako bi prihvatio loptu u svoje ruke. 

21. MinutOdličan pas Markovića ka Rikardu Gomešu koji je driblao na ivici šesnaesterca, uputio udarac koji je završio na metar ipo pored leve stative golmana gostiju. 

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš

16. Minut - Još jedan dobar prodor Genta! Dobro ubačena lopta sa strane. Posle prodora Čekvatadzea po levoj strani i ubacivanja na penaltik Deport je opalio iz prve - srećom po crno-bele, preko gola.

05. Minut - Traže penal gosti! Oboe je pao u kaznenom prostoru pokraj Obradovića, ali sudija kaže da penala nema. Napadač Genta je čak dobio i žuti karton zbog simuliranja. 

Foto: Starsport

Podrška "grobara" u Humskoj

2. Minut - Odmah ofanziva Genta! Sjajno su gosti prodrli po desnoj strani, međutim pas u kazneni prostor je presekao Obradović. 

21:00 - Meč u Humskoj je počeo!!! Prvi napad ima ekipa Genta. 

FK PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Šćekić, Zdjelar, Natho - Marković, Menig - Gomeš

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading