ZVEZDA IMA ČETIRI EVROPSKA TROFEJA, A PARTIZAN JE "MILJENIK SISTEMA": Skandalozna pisanja stranih medija o "večitima"

Autor:

Sport

20.10.2021

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri beogradske Crvene zvezde sutra na "MCH Areni" u Herningu očekuje duel trećeg kola grupne faze Lige Evrope u kojem će odmeriti snage sa danskim Mitjilandom.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Iz tog razloga treba obratiti pažnju na pisanje tamošnjih medija. Naime, klub je dan uoči ovog duela na svom zvaničnom sajtu detaljno predstavio svog narednog protivnika.

- Ko je Crvena zvezda? Pogled ka protivniku - naslov je njihovog teksta koji se bavi najvažnijim detaljima iz Zvezdine bogate istorije.

Ono što je posebno zanimljivo u celoj priči je kako Danci gledaju na odnos najvećih srpskih klubova, Crvene zvezde i Partizana i njihov višedecenijski rivalitet.

U nastavku prenosimo taj tekst sa Mitjilandovog sajta.

- Hajde da saznamo nešto više o istoriji velikog srpskog kluba, koji je protivnik FK Mitjilland u četvrtak uveče u Ligi Evrope.

Crvena zvezda, poznata na danskom kao 'Røde Stjerne', je fudbalski klub iz Beograda u Srbiji. Klub je osnovan 1945. godine, kada se završio Drugi svetski rat, i brzo su postigli uspeh u tadašnjoj Jugoslaviji.

Već šest godina nakon rođenja kluba osvojili su svoje prvo prvenstvo Jugoslavije. Crvena zvezda danas ima osvojena čak 32 državna prvenstva. 18 u Jugoslaviji, šest u Srbiji u Crnoj Gori i osam u Srbiji.

Ovim brojevima se može dodati 25 trofeja u Kupu i četiri evropska trofeja, pa nema sumnje da se mogu podvući dve crte pod činjenicom da je Crvena zvezda klub sa tradicijom osvajanja titula. Trenutno su, inače, četvorostruki prvaci Srbije.

Ime Crvena zvezda simbolizovalo je srpski nacionalizam u Jugoslaviji, a klub je brzo postao poznat kao 'narodni tim' u Beogradu. To ih prati do danas, pa je klub i dalje neverovatno popularan u Srbiji, a imaju i najveću bazu navijača u ovoj istočnoevropskoj zemlji.

Najveći rival Crvene zvezde Beograd je susedni klub Partizan iz Beograda. Rivalstvo istorijski potiče od činjenice da je Crvena zvezda bila 'narodni tim', dok je Partizan bio klub vrha sistema. Do današnjeg dana još uvek postoje smrtonosni sukobi između dva beogradska kluba, gde uvek postoji garancija nasilne atmosfere izvan i unutar terena.

 

 

Autori ovog teksta i svojevrsne analize istorije ovog beogradskog kluba takođe su odvojili par pasusa i za opisivanje forme tima Dejana Stankovića. 

- Trenutno je i Crvena zvezda u dobroj formi, a kao što je već rečeno, četiri sezone zaredom postali su šampioni Srbije. Trenutno su u neverovatnoj seriji sa 50 ligaških utakmica zaredom bez poraza.

Ove sezone su takođe dobro započeli Ligu Evrope sa dve pobede od jednog gola u prva dva meča nad Bragom i Ludogorecom. FC Mitjiland osvojio je bod u prva dva meča u Grupi F i stoga mu trebaju bodovi u utakmici u četvrtak protiv Crvene zvezde, koji je tako na vrhu grupe sa šest bodova.

Uzajamna istorija FC Mitjiland-a i Crvene zvezde broji susret između ekipa U19 dva kluba početkom 2020. godine, gde su najstariji akademci FCM-a pobedili 3:0 u Beogradu na golove Nikolasa Madsena i dva puta Olivera Sorensena u 1/8 finala omladinske Lige šampiona.

Seniorski tim Crvene zvezde poslednji put je boravio u Danskoj u avgustu 2019. godine, gde je izvođenjem jedanaesteraca izbacio Kopenhagen iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Sada su spremni za meč u MCH Areni u Ligi Evrope, gde je FC Mitjiland četvrti danski protivnik Crvene zvezde u istoriji - navodi se u pomenutom tekstu. 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
az

21.10.2021 19:57

Sta je tu skandalozno? Ljudi rekli ono sto se kod nas ne sme.