OVAKO JE SAIGRAČ SVEDOČIO PROTIV BENZEME: Kandidat za "Zlatnu loptu" u VELIKIM PROBLEMIMA!

Autor:

Sport

20.10.2021

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sudu u Parizu počelo je suđenje napadaču Real Madrida Karimu Benzemi i još četvorici muškaraca koji su optuženi da su 2015. godine snimkom seksa učenjivali saigrača iz reprezentacije Metjua Valbuenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Valbuena i Benzema na treningu reprezentacije Francuske

Benzema, koji je ove godine jedan od najvećih kandidata za "Zlatnu loptu", optužen je za učestvovanje u pokušaju ucene, a preti mu do pet godina zatvora i novčana kazna od 75.000 evra.

Benzema je navodno zajedno sa još cetiri osobe tražio od Valbuene izmedu 50 i 100 hiljada evra kako sporni snimak ne bi bio objavljen.

Tužioci tvrde da je on podstrekivao Valbuenu da plati ucenjivačima kako bi seksualno eksplicitni video držao dalje od očiju javnosti.

Valbuena je na sudu svedočio o razgovoru sa ucenjivacem, kazavši kako je bilo jasno da on želi novac i da ga je pokušaj ucene ostavio u strahu za karijeru i mesto u nacionalnom timu Francuske.

Republika

Foto: twitter.com/Squawka News

Karimu Benzemi preti pet godina zatvora

- Nije bilo govora o iznosu novca, ali postojala je pretnja ljudi koji su mi govorili da imaju nešto o meni- rekao je napadac grčkog Olimpijakosa.


Ucenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativcu Ðibrilu Siseu kako bi nagovorio Valbuenu da ih isplati.

Umesto toga, Sise ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena.

Navodni ucenjivači su potom angažovali Benzemu da obavi taj posao.

- Vlasnici videa su veliki, veliki nasilnici- kazao je Benzema Valbueni, dodavši da ga može upoznati sa prijateljem kako bi rešio problem.

Valbuena je u početku reči svog saigrača iz reprezentacije tumačio kao prijateljski savet, pre nego što je shvatio da je Benzema povezan sa ucenjivačima.

U identifikaciji navodnih ucenjivača pomogli su snimci telefonskih razgovora koje je snimao tajni policajac koji je "glumio" Valbueninog posrednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading