MUZIKA ZA GROBARSKE UŠI: Stanojević RAZGALIO navijače Partizana uoči duela sa Gentom!

Autor:

Sport

20.10.2021

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas dočekuju Gent u okviru 3. kola grupne faze Lige konferencija.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

Partizan i Gent u ovaj duel na stadionu u Humskoj 1 ulaze sa maksimalnih šest bodova iz prva dva kola. 

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević otkrio je kakva je zdravstvena situacija u njegovom taboru uoči ovog meča.

- Imamo jednu od odlučujućih utakmica za proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je direktan konkurent za prvu poziciju. Naredne dve utakmice će odlučiti mnogo toga. Zdravstvena situacija je dobra, svi su zdravi, nemamo pozitivnih na koronu. Jedino Jović neće biti u konkurenciju, koji se oporavio i krenuo sa treninzima - započeo je Stanojević konferenciju za medije.

Crno-beli u prošlosti nisu imali mnogo uspeha protiv belgijskih timova. Jedino se pamti izbacivanje Anderlehta u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona. Stanojević se nada da bi njegovi momci mogli da prekinu taj loš niz protiv klubova iz Belgije.

- Nadamo se tome, Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal. Gent ima dobru ekipu, igraju promenljivo ove sezone, svi su im igrači spremni. Biće teško, ali ne može da bude lako ako želite prvo mesto. Za nas je to izazov i nadam se da ćemo prekinuti loš niz sa Belgijancima.

Protekle sezone Parni valjak eliminisan je u kvalifikacijama za Ligu Evrope od ekipe Šarlroa. Stanojević je od novinara upitan da uporedi ova dva belgijska tima, a pored toga najavio je ono što navijači crno-belih žele da čuju, a to je ofanzivan Partizan.

- Gent i Šarlroa su ekipe sličnih karakteristika. Izuzetno su snažni, visoki su i imaju prilično dobre fizičke predispozicije. Igraju sa jakim ritmom i na više načina, za mene iznenađujuće sa toliko napadača, imaju ih šest, sedam. Dosta ofanzivna ekipa, koja dosta rizikuje. Nije profesionalno da ja pričam o njihovim manama. Dinamična su ekipa i očekujem veoma dobru utakmicu, jer oni igraju izuzetno ofanzivno, a i mi ćemo izaći u ofanzivnom sastavu. Siguran sam da će biti dobra, zanimljia i dinamična utakmica.

Aleksandar Mitrović je nedavno izjavio da Partizan može da ide do samog kraja u ovom takmičenju. Ipak, trener crno-belih spušta loptu.

- Ne razmišljam o tome, za mene je to u ovom trenutku stvarno nerealno. Hvala Mitru na veri, ali daleko je to još. Sutra treba da vidimo da li možemo da budemo prvi u grupi, teško će biti i to, a kamoli da idemo do same završnice. Nek bude proleće u Evropi i mi smo zadovoljni.

Za Gent nastupa srpski napadač Darko Lemajić.

- Znamo da je povređen, pratili smo njegove utakmice i znamo da su zadovoljni sa njim tamo. Oni imaju Depoatra i druge slične igrače kao on, u ekipi imaju šest, sedam igrača preko 1.90. Ne znamo da li će igrati on ili Bezus, ili Ođiđa, ja verujem da ni oni ne znaju ko će početi utakmicu. Stalno ih menjaju i stalno ih rotiraju napred, mislim da nijednu utakmicu nisu počeli sa istim sastavom. 

Ivan Obradović je tokom karijere sarađivao sa trenerom Genta Hejnom Vanhazenbrukom.

- Pričali smo naravno, on mu je bio trener. Ipak, mi treneri najbolje vidimo, jer toliko smo utakmica odgledali tako da znamo kako oni funkcionišu. Pitao sam ga za neke detalje da potvrdim ono što sam video. Rekao mi je da su ekipa koja jako trenira, a i neke stvari koje ću zadržati za sebe.

Saradnju sa trenerom Genta imao je i Lazar Marković, koji nema baš lepa sećanja na taj period u dresu Anderlehta.

- Momci su fokusirani da naprave rezultat. Mi smo vaspitani tako da nemamo nikakv način razmišljanja druge vrste, osim taj sportski da igramo za svoj klub i svoje navijače. Marković će imati težak zadatak, imaju brze igrače, beka su platili šest miliona. To je izazov za nas, to nam je jedina motivacija, uz to da prezimimo u Evropi.

Gent je poznat po tome što igra u sistemu sa tri igača u odbrani, ali i sa zanimljivim rokadama u napadu.

- Oni igraju na specifičan način, s tim što igraju sa dva napadača i jednim iza, pa menjaju ta tri napadača. Mi igramo kod kuće i pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i anuliramo njihov način igre. Znamo svi koje su mane tog sistema i kroz naše vrline pokušaćemo da iskoristimo mane tog sistema. Imamo spremnu B varijantu da i mi pređemo na neki drugi sistem, ukoliko bude bilo nekih problema.

Stanojević zna sastav za meč u četvrtak, ali, naravno, ne želi da ga otkriva.

- Danas ću saopštiti tim igračima, pa ne bih sada pričao o tome. Rekao sam da ćemo igrati ofanzivnije. Naravno da znam sastav, imam jasnu sliku kako ćemo igrati - zaključio je Stanojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading