GOLMAN O ČIJIM GOLOVIMA JE BRUJALA EVROPA: Nije grešio sa bele tačke, a ovaj potez je obeležio karijeru legendarnog Dragana Pantelića! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.10.2021

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni golman Dragan Pantelić je preminuo u 70. godini života od posledica koronavirusa, a njegove partije će zauvek pamtiti u Radničkom iz Niša za koji je igrao u dva navrata.

Republika

Foto: youtube.com/Just Grow It

Dragan Pantelić preminuo u 70. godini

Dragan Pantelić je karijeru započeo u Lešnici, a  od 1971. do 1981. je sa velikim uspehom čuvao je mrežu niškog Radničkog za koji je odigrao 421 utakmicu i kao odličan realizator jedanaesteraca postigao je 23 gola.

Dve sezone je igrao u Francuskoj za ekipu Bordoa (1981-1983), čiji je gol branio na 67 utakmica i postigao 3 gola.

Posle toga kraće vreme nosio je dres zaječarskog FK Timok, da bi se vratio  na "Čair" i ponovo postao član niškog Radničkog.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 19 mečeva i postigao dva gola.

Bio je predsednik FK Radnički Niš (1997-2001). U periodu od 2001. do 2004. godine bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Potez njegove karijere je bio kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu, Radnički-Velež (1:0) tada jednom od najboljih golmana Mariću dao gol iz svog šesnaesterca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading