I stranci učestvovali u tuči na jugu: HRVAT NAJGORE PROŠAO!

Autor:

Sport

14.12.2017

12:30 >> 13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasna tuča na južnoj tribini tokom 156. derbija bila je sukob dve frakcije "grobara" oko prevlasti, a u njoj su učestvovali i strani državljani.

RepublikaFoto: Starsport
Žandarmerija odvodi navijače

Prema saznanjima iz policije, među povređenima u krvavoj tuči su dvojica Hrvata, jedan Grk i jedan Makedonac.

Najgore je u sukobu prošao upravo Hrvat, Ante Firić (26), koji je uboden nožem u leđa! Kako je otkrila policija, on je regularno ušao u Srbiju 12. decembra. Po svemu sudeći, bio je pozvan na "akciju" u Humskoj 1.

Kako Informer nezvanično saznaje, pokušaj "puča" na južnoj tribini organizovala je staro vođstvo nekada najmoćnije grupe - "Alkatraz".

Oni su pre nekoliko godina izgubili prevlast na jugu, kada se pojavila grupa "Janjičari".

RepublikaFoto: Starsport
Dešavanja sa stadiona u Humskoj

Stariji "Alkatraz" je imao prijateljske odnose sa nekoliko grupa u inostranstvu, tako da nije iznenađenje što su se pored njih u tuči našli i navijači iz drugih zemalja. 

Grupa koja poslednjih godina predvodi "grobare" je uspela da odbrani tribinu i da jezivim batinama istera "pučiste" sa tribine usred utakmice.

Lakše telesne povrede zadobio je tokom tuče i jedan pripadnik Žandarmerije dok je pomagao jednom od navijača da preskoči ogradu, bežeći od huligana.

Zagrebački portal "Indeks" (Index) prenosi da su Hrvati koji su se našli na beogradskom derbiju u sredu uveče iz Splita, što je navodno jedan od njih potvrdio policiji još na stadionu kada je "izbačen" sa južne tribine na atletsku stazu. "Slobodna Dalmacija" navodi da je 26-godišnji Splićanin Ante Firić teško povređen na tribini, a da je osim njega poziv da dođe u Beograd dobio i tamošnjoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović. 

Prema informacijama splitskog medija, Hrvati su na derbi došli na poziv "kolega" iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana. 

Spekuliše se da su se navijači Partizana međusobno sukobili oko borbe za prevlast na tribini, mada je nejasno zašto su za taj "obračun" izabrali "derbi" kada bi mnogo više šansi za uspeh imali na nekoj utakmici manjeg rizika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading