ZVEZDI SE SMEŠI DUPLA POBEDA PROTIV DANACA: Milan Makarić raspalio MAŠTU Delija pred put u Skandinaviju!

Autor:

Sport

20.10.2021

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije je kvalitetniji, posebno na tim bočnim pozicijama, gde bi mogli da naprave razliku, poručio je Milan iz Skandinavije za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Starsport

Milan Makarić na meču protiv Crvene zvezde

Poslednji put fudbaleri Crvene zvezde u Ligi Evrope na gostovanju poraženi su 22. oktobra protiv Hofenhajma (2:0) u Zinhajmu prošle sezone. Otad su crveno-beli pobedili Gent u Belgiji (2:0) i Ludogorec u Bugarskoj (1:0), dok je odigrano nerešeno protiv Slovana u Slovačkoj (0:0) i Milana u Italiji (1:1). Nastavak niza navijači aktuelnog šampiona Srbije očekuju sutra uveče, kada će izabranici Dejana Stankovića gostovati danskom šampionu Mitjilandu (21.00, Arena sport 1, RTS 1) u trećem kolu F grupe Lige Evrope. Da će klub s Marakane doći do pobede u malenom gradiću Herningu, u razgovoru za Srpski telegraf potvrdio je i Milan Makarić (26), napadač Alborga, trenutno trećeplasiranog tima u tamošnjem prvenstvu.

JEDNA NEPOZNANICA

- Zvezda je kvalitetnija, verujem u pobede u oba meča. Crveno-beli bi trebalo da napadnu preko krilnih pozicija. Na tim pozicijama Zvezda ima kvalitetnije igrače i mislim da bi tu mogli da naprave razliku i veliku prednost u odnosu na defanzivnu liniju Mitjilanda - počeo je priču za naš list momak koji je prošle sezone sa 25 golova bio najbolji strelac Superlige Srbije.

Kao najveću pretnju, rođeni Novosađanin označio je brazilskog napadača Žuniora Brumada. Ipak, oko ovog momka trenutno vlada misterija jer je u poslednjem ligaškom meču napustio teren u 59. minutu, a mediji u Danskoj prenose da će pauzirati mesec dana, ali naš sagovornik i dalje ne veruje u to.

- Mislim da ga čuvaju za Zvezdu, ali sve je moguće. Dao je sedam golova ove sezone i za sve se pita na terenu kod njih. Visok je, zna da skoči, jak u duelu. Odlaže lopte na krila, gde se najviše izdvaja Pione Sisto. On je igrao u Selti i na njega treba obratiti pažnju jer je njihov tehnički najpotkovaniji igrač - poručio je Makarić i dodao još jedan bitan detalj:

- Igra im se bazira na kontre i polukontre, a posebno neguju prekide, gde dominira štoper i kapiten Svjatčenko, koji je s Mitjilandom osvojio tri titule i jedan kup.

RUŠENJE TRADICIJE

Crvena zvezda bi mogla da sruši i jednu negativnu tradiciju ukoliko bi pobedila Mitjiland jer nikada u istoriji nije uspela da slavi u Danskoj posle regularnih 90 minuta. Crveno-beli su u Skandinaviji odigrali tri meča dosad u evropskim takmičenjima i upisali su isto toliko remija. Rivali su bili Lingbi (2:2) u sezoni 1985/86, Odenze (2:2) u sezoni 2003/04. i Kopenhagen (1:1) u sezoni 2019/20.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading