ZVEZDA KONAČNO OSVAJA DANSKU: Skandinavci su poslastica crveno-belih, ali Stankovićeva četa ima MOTIV VIŠE!

Autor:

Sport

19.10.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danskom Midtjilandu u Herningu u okviru 3. kola Lige Evrope, a tradicija je na strani crveno-belih.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u Danskoj

Crvena zvezda je na čelu grupe posle dve važne pobede na startu evropskog takmičenja, protiv Brage u Beogradu i protiv Ludogoreca u Bugarskoj, a naredna stanica je Danska.

Crveno-beli dobro poznaju Skandinavce sa kojima će im ovo biti četvrti dvomeč, a skor koji uliva samopouzdanje je dve pobede i četiri remija, bez poraza u gostima na severu Evrope.

Prvi put je šampion Srbije imao za rivala klub iz Danske u sezoni 1985/86 u osmini finala Kupa pobednika kupova kada su eliminisali Lingbi.

Izabranici Gojka Zeca su uspeli da neutrališu dva gola zaostatka, i pogocima Milka Đurovskog i Mitra Mrkele izvuku remi od 2:2. Nerešen rezultat je vodio srpskog predstavnika u četvrtfinale gde ga je čekao Atletiko Madrid, ali su crveno-beli zabeležili ubedljiviju partiju, i golovima Šugara, Nikolića i Đurovića sa 3:1 prošli dalje.

Skoro dve decenije se čekalo na novi dvomeč sa predstavnikom danskog fudbala, kada je 2003. godine klub iz Ljutice Bogdana u prvom kolu Kupa UEFA eliminisao je Odense.

Prvi meč je završen identičnim rezultatom kao 18 godina ranije 2:2:, i to posle preokreta koji je doneo Nikola Žigić.

Usledio je revanš na "Marakani" gde je viđena prava goleada od 7 pogodaka. Činilo se da će domaćin upisati lak trijumf, ali du Danci uspeli da stignu od 3:1 do 3:3, međutim sjajni Nemanja Vidić im je pokvario planove i osigurao prolaz dalje svom timu u 86. minutu meča.

Treći dvomeč sa Dancima Crvena zvezda je odigrala u sezoni 2019/2020 u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kopenhagena.

U prvom meču u Beogradu nije bilo pobednika, Milan Pavkov je doneo 1:0 crveno-belima, ali je Vind  posle penala doneo remi Dancima.

Posle 90 minuta igre u Kopenhagenu rezultat je bio identičan, Boaći je pogodio za Zvezdu, dok je Ndoje pogodio za domaće, potom su usledili produžeci koji takođe nisu doneli pobednila.

Odluka o plasmanu u naredno kolo kvalifikacija je pala posle dramatičnog izvođenja penala, gde je briljirao Milan Borjan, pa su crveno-beli sa 7:6 prošli dalje i obezbedili dvomeč sa Jang bojsima.

Midtjiland je naredna stanica, a danski predstavnik posle dva kola ima po jedan poraz i remi.

Crvena zvezda ima dobru i manje dobru tradiciju, a to je da nikada nije izgubila od Danaca, ali i da nikada nije slavila na gostovanju posle regurnih 90 minuta igre.

Sezona 1985/1986, Kup pobednika kupova

Lingbi - Crvena zvezda 2:2

Crvena zvezda - Lingbi 3:1

Sezona 2003/2004, Kup UEFA

Odense - Crvena zvezda 2:2

Crvena zvezda - Odense 4:3

Sezona 2019/2020, Liga šampiona

Crvena zvezda - Kopenhagen 1:1

Kopenhagen - Crvena zvezda 1:1, penalima 6:7

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading