LOŠA TRADICIJA PLAŠI CRNO-BELE: Može li Partizan da uradi ono što mu NIKADA nije pošlo za rukom? (VIDEO)

Autor:

Sport

19.10.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas dočekuju Gent na stadionu u Humskoj 1 u okviru 3. kola grupne faze Lige konferencija.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Partizan u ovaj meč ulazi sa šest bodova iz prva dva kola, a isto toliko ima i Gent, pa će ovo biti duel za prvo mesto u grupi.

Ono što ne ide u prilog crno-belima jeste njihova istorija sa belgijskim klubovima. 

Srpski velikan mečeve sa Belgijancima pamti uglavnom samo po lošem.

U svojoj istoriji Partizan nikada nije pobedio predstavnika iz Belgije u regularnom delu utakmice.

Sve je krenulo od susreta sa Standarom iz Liježa u UEFA Kupu 2008. godine. Crno-beli su tada na svom stadionu poraženi sa minimalnih 1:0. 

Naredna sezona donela je Partizanu novi susret sa belgijskim klubom, a ovog puta rival je bio Klub Briž. Crno-beli su oba puta izgubili, 4:2 u Beogradu i 2:0 u Belgiji. Ono što je zanimljivo jeste da je dres Briža tada nosio Ođiđa-Ofoe, koji trenutno nastupa za Gent.

U sezoni 2010/11 crno-beli su konačno imali sreće u duelima sa Belgijancima. Partizan je tada u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona igrao sa Anderlehtom. Izabranici Aleksandra Stanojevića su oba puta odigrali nerešeno 2:2, ali su nakon boljeg izvođenja penala otišli u elitno takmičenje. Ipak, Partizan ni u tom dvomeču nije uspeo da pobedi u regularnom delu meča.

Crno-beli su imali želju da se vrate u Ligu šampiona i naredne sezone, ali ih je na tom putu zaustavio još jedan belgijski velikan, Genk. I tada je trener srpskog kluba bio Aleksandar Stanojević. Partizan je odigrao veoma dobar meč u gostima, ali je zbog velikih grešaka svoje zadnje linije pretrpeo poraz od 2:1.

U revanšu u Beogradu Partizan je imao rezultat koji ga vodi dalje, ali je onda Aleksandar Miljković skrivio penal, a Fosen ga pretvorio u gol, pa je na kraju bilo 1:1, a Genk je prošao u narednu fazu kvalifikacija za LŠ. U tom periodu za ekipu Genka nastupao je Kevin de Brujne.

Usledila je višegodišnja pauza u duelima Partizana sa Belgijancima, a onda se prošle sezone dogodio duel sa ekipom Šarlroa u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zbog pandemije koronavirusa igrao se samo jedan meč u kvalifikacijama, a crno-beli su izgubili u gostima sa 2:1 nakon produžetka. Naravno, i u toj utakmici trener kluba iz Humske bio je Aleksandar Stanojević.

Sada slede dueli sa Gentom, a prvi se igra ovog četvrtak u Beogradu. Ukoliko se gleda istorija, Partizan nema mnogo čemu da se nada. Ipak, crno-beli igraju fantastično ove sezone, a na njihovom stadionu imaju 40 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima bez poraza.

Takođe, izabranici Aleksandra Stanojevića su već dokazali ove sezone u Evropi da znaju kako se ruše neugodne tradicije. To se dogodilo kada je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisan Soči. Partizan je tako po prvi put u istoriji uspeo da savlada neku rusku ekipu.

Gent će biti nova prilika fudbalerima crno-belih da pokažu i dokažu da su za velika dela i velike pobede. Trijumf u meču u Humskoj 1 Partizan bi značajno približio osvajanju prvog mesta u grupi, a samim tim i plasmanu u osminu finala Lige konferencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading