VAN LA PARA DOBIO ZVEZDU NA SUDU: Najveći PROMAŠAJ sve naplatio crveno-belima!

Autor:

Sport

19.10.2021

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandski fudbaler Radživ Van la Para je jedan od najvećih promašaja Crvene zvezde, a posle samo šest meseci je napustio "Marakanu", i to ne baš u prijateljskim odnosima. Sada je otkriveno da je ofanzivac dobio crveno-bele pred sudom.

Republika

Foto: Starsport

Radživ van la Para dobio Zvezdu pred sudom

Naime, prema pisanju dnevnog lista Danas, Radživ Van la Para dobio je Crvenu zvezdu na FIFA sudu još u maju ove godine zbog neizmirenih dugovanja.

Pomenuti izvor imao je na uvid završnu presudu od 20. maja po kojoj je Crvenoj zvezdi naloženo da u roku od 45 dana Van la Pari isplati 270.000 evra uz kamatu od pet odsto.

Zvezda je na rastanku sa Holanđaninom napravila dogovor da mu isplati 388.999,98 evra u dve rate. Prva je bila na 119.666,66 evra na dan 20. mart 2020, dok je druga iznosila 269.333,32 evra na dan 25. jula prošle godine. Van La Pari je navodno legao prvi deo ukupnog iznosa, dok je ostatak postao predmet spora pred Međunarodnom fudbalskom federacijom, koja je 20. maja ove godine presudila u korist igrača.

Republika

Foto: Starsport

Van la Para na meču protiv Totenhema u Ligi šampiona

Kako Danas tvrdi, Crvena zvezda je 29. januara 2021, posle pola godine kašnjenja dopisom predložila Van La Pari da preostali dug bude rasparčan u šest delova, na po 44.888,83 evra, što je nekadašnji polaznik Fajenordove škole odbio 23. februara i zatim tužio srpskog šampiona uz zahtev da mu se na dug isplati još pet odsto kamate. Dalje se iznosi saznanje da je klub pokušao da se sporazumno dogovori sa svojim nekadašnjim igračem, a Zvezda je navodno tražila i da se smanji dug pod izgovorom velikog minusa u kasi zbog pandemije virusa korona, što FIFA nije prihvatila, kao ni navodni pokušaj Crvene zvezde da slučaj prebaci na Arbitražni sud FSS, piše Danas.

U zaključku presude FIFA stoji da je prvotimcu Apolona potrebno da se uplati dug od tačno 269.333,32 evra, uz pet odsto kamate tokom narednih 45 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading