KLUPKO SE ODMOTAVA: Osoba koja je organizvala let priznala krivicu za pogibiju Emilijana Sale!

Autor:

Sport

18.10.2021

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvid Henderson, čovek koji je organizovao let preminulog argentinskog fudbalera Emilijana Sale, priznao je deo krivice.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Emilijano Sala

Podsetimo da se Salin avion srušio u Lamanšu 2019. godine, a proces je u toku pred sudom u Kardifu.

Hendersonu (67) iz Istočnog Rajdinga u Jorkširu sada će se suditi po posebnoj optužnici koju je podigla Uprava za civilno vazduhoplovstvo. Navodno je, kako piše BBC, Henderson organizovao let sa Salom i 59-godišnjim Ibotsonom. Uprava ga optužuje da je doveo u opasnost letelicu i radio komecijalno bez dozvole.

Na ročištu u oktobru 2020. godine rečeno je da je Ibotsonu dozvola za komercijalno upravljanje avionom istekla u novembru 2018. godine.

Odeljenje za istrage vazdušnjih nesreća izvestilo je početkom godine pilot izgubio kontrolu nad letelicom tokom manevra izvedenog prevelikom brzinom. Istražitelji takođe veruju da je pilot “verovatno” bio opijen ugljen-monoksidom iz izduvnog sistema motora.

Očekuje se da će suđenje Hendersonu trajati deset dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading