U FIORENTINI BESNI NA VLAHOVIĆA: Dali smo mu sve, a to što on traži NIJE NORMALNO!

Autor:

Sport

16.10.2021

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko srpskog fudbalera Dušana Vlahovića diže se velika prašina poslednjih meseci širom Evrope. Velikani evropskog fudbala se otimaju za njega, a Fiorentini je jasno da neće moći da ga zadrže, pa su prilično besni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik je pobesneo zbog ovoga

Osim sjajne sezone u dresu Viole, Vlahović je dodatno potvrdio svoju formu golovima u dresu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tim povodom je vlasnik i predsednik Fiorentine, Roko Komiso, na samitu o sportu u organizaciji Tajmsa, istakao da su u fudbalu neophodne promene.

Naravno, inspirisan je bio Vlahovićem.

Podsetimo se, srpski napadač je prošle sezone postigao 21 gol u svim takmičenjima za Fiorentinu, a ove je u osam utakmica upisao šest golova, da bi prošlog vikenda za Srbiju da tri gola u dve utakmice.

Vlahovića Juventus želi već na zimu, Fiorentina traži 90 milion evra, a javio se i Liverpul koji vidi Srbina kao idealan dodatak ionako moćnoj Klopovoj ekipi.

- Nešto se u fudbalu mora menjati jer su klubovi postali nemoćni pred zahtevima igrača, a pogotovo menadžera. Mi smo mu dali sve. Priliku da bude glavni napadač, da vodi ekipu i on je briljirao - rekao je Komiso i dodao:

- Sad traži mnogo veću platu i meni to nije normalno. Ne mogu se potpisivati petogodišnji ugovori, koji zapravo nisu petogodišnji jer se već nakon dve ili tri godine počne pregovarati o novom, jer igračima porastu apetiti. Ne mogu igrači tražiti drugi ugovor samo jer žele više novca - jasan je Komiso.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Naravno, nije propustio priliku i da "potkači" fudbalske menadžere.

- Provizije menadžera su ogromne i to nema smisla. Oni zarađuju i na transferima i uzimaju proviziju od igrača. Toga nema u Americi. Igrači se izmenjuju i nema plaćanja transfera jer novac dolazi iz samog sistema. FIFA, UEFA, Serija A i Premijerliga nešto moraju napraviti - kaže Komiso pa nastavlja:

- U Engleskoj je situacija bolja nego u Italiji jer se prema tamošnjem zakonu ugovor može produžiti samo za jednu godinu. U Italiji toga nema i sve zbog zakona iz 1981. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading