GROBARI I DELIJE ZARATILI ZBOG TOME ZDRAVKOVIĆA: Opšti HAOS na društvenim mrežama!

Autor: V.Z.

Sport

16.10.2021

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvene mreže i portali postali su moderni poligoni za obračune ostrašćenih navijača Crvene zvezde i Partizana, a, srećom, u pitanju su samo verbalni sukobi. Kao povod za najnovije prepucavanje pristalica večitih rivala, poslužio je film "Toma", koji govori o životu slavnog pevača narodne muzike Tome Zdravkovića.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog fudbalskog derbija na stadionu Partizana

Naime, iako je od Tomine smrti prošlo 30 godina, češljaju se raznorazni arhivski tekstovi da bi se dokazalo njegovo navijačko opredeljenje - da li je on bio crveno ili crno beli. Naravno, ovo je stvorilo novu dimenziju rivalstva između delija i grobara.

ŽIVELI ZA KLUB

Argumenti pljušte s obe strane. Jedni se kunu u Tomin intervju u Zvezdinoj reviji, časopisu sportskog društva iz Ljutice Bogdana, dok drugi likuju zbog njegove izjave da podržava svakog ko igra protiv crveno-belih.

Bilo kako bilo, za većinu poznatih faca s ovih prostora koji su, svaki na svoj način, obeležili jednu epohu domaće javne scene znalo se koja strana Topčiderskog brda im je bliža srcu. Poslednja tragično preminula javna ličnost jeste Marko Živić, velikan srpskog glumišta, koji nas je prekjuče napustio u 50. godini života i otišao u legendu.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Preminuli srpski glumac Marko Živić

Živić, osvedočeni navijač Partizana, pojačao je nebesku koloniju srpskih barova glume koji su prethodno, osim dasaka koje život znače, živeli za uspehe večitih beogradskih rivala.

- Dragi naš crno-beli druže, želimo da te upamtimo onakvog kakav si bio - s osmehom na licu, punog ljubavi i žara za voljeni klub. Pozdravi nam sve velikane gore i zamoli ih da se zaustavimo na ovome jer mora neko i da ostane ovde, među običnim svetom. Neka te anđeli čuvaju - piše u emotivnoj objavi FK Partizan.

PLEJADA ASOVA

Pre Živića ovozemaljsko carstvo napustila je istinska plejada asova iz svih branši. Od legendarnih glumaca do muzičara. Tako su na onaj svet otišli veliki zvezdaši: Nebojša Glogovac, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Đorđe Balašević, Šaban Šaulić, Predrag Živković Tozovac, Sanja Ilić...

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Legendarni srpski narodni pevač Toma Zdravković

- Jedan klub vredi onoliko koliko vrede njegovi navijači", poznati je aksiom među pristalicama Crvene zvezde. U prilog takvoj tezi govori činjenica da se jedini srpski nobelovac Ivo Andrić dičio članskom kartom Crvene zvezde. S druge strane, i vrapci na grani znaju da je simbol Partizana legendarni pesnik Duško Radović. On je crno-belima posvetio veliki broj kultnih izjava, a najpoznatija je: "Za druge se navija, Partizan se voli"!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading