TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA ZVEZDE NAPOLIJA: Čistio je oluke i vadio vodu iz bunara za jedan evro, pa postao NAJSKUPLJE pojačanje u istoriji kluba!

Autor:

Sport

15.10.2021

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Napolija Viktor Osimen je jedan od fudbalera koji imaju tešku životnu priču i prošao je "sito i rešeto" dok nije stigao do titule najskupljeg pojačanja u istoriji italijanskog velikana.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Viktor Osimen ima tešku životnu priču

Viktor Osimen je leta 2020 plaćen 70 miliona evra i tako ušao u Top 10 najskupljih u istoriji Serije A.

Nigerijac ipak nije lako stigao do svog sna.

- Čistio sam oluke u Nigeriji i ponosan sam na činjenicu da sam uspeo. Sve je počelo kao san, dečački san iz sirotinjske četvrti - rekao je Osimen.

On je i naviše plaćeni Afrikanac svih vremena.

- Želeo sam da postanem profesionalni fudbaler, a inspirisale su me legende poput Didijea Drogbe, Odiona Igala, Džon Obi Mikela… To što sam postao profesionalac je moje životno dostignuće.

Dok sam odrastao čistio sam oluke za mog stanodavca za manje od jednog eura, a u komšiluku sam obavljao još poslova koji podrazumevaju čišćenje i uzimanje vode iz bunara. Pronalazio sam zadovoljstvo u toj vrsti rada jer sam bio svestan da ću na taj način pomoći porodici. Brat je prodavao novine, sestra pomorandže. Ja sam jurio automobile kroz saobraćaj kako bi im prodao flašice vode i zaradio novac. Osećam da me je ta vrsta borbe očeličila i pomogla u životu - rekao je fudbaler Napolija.

Osimen je 2017. godine postao član Volfsburga koji ga je preuzeo od jedne fudbalske akademije u Nigeriji. Kao tinejdžer se nije snašao u Bundesligi, pa su usledile dobre partije u ekipi Šarlroe, potom i u Lilu iz kojeg se preselio na Apenine.

Ugovor sa Napolijem mu ističe tek 2025. godine, ali deluje da je Nigerijac tek uhvatio zalet i da će Napolitanci još dugo računati na njega.

Osimen već ima sedam golova i asistenciju na osam mečeva u novoj sezoni, pa fudbalska javnost očekuje da vodi Napoli u borbi za Skudeto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading