DVADESET DVE GODINE OD KULTNOG "HVATANJA": Batica je ponizio Jarnija usred Hrvatske, a njegov saigrač je hteo da ga LIKVIDIRA! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.10.2021

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momenti koji posle 22 godine ne blede. Velika Bitka Roberta Jarnija i Bate Mirkovića na Maksimiru koju svi pamte.

Republika

Foto: youtube.com/desn1

Robert Jarni i Bata Mirković

Bio je to prvi duel posle rata, 2000. godine susret Hrvatske i SR Jugoslavije na Maksimiru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rezulat je bio 2:2, a utakmica je zamapćena po velikom incidentu.

Zoran "Bata" Mirković i Robert Jarni su vodili bitke čitav meč, a nakon jednog prekršaja dosuđenog u našu korist, Hrvat je pobesneo, da bi mu Srbin odgovorio hvatanjem za "muškost".

Ne baš lep trenutak, koji je obeležio karijeru Bate Mirkovića. Njegov saigrač tada Albert Nađ se prisetio tog meča.

- Bata Mirković je tada ispao heroj, ali pitanje je šta bi bilo da se, kojim slučajem, nismo plasirali na Evropsko prvenstvo. Moram da istaknem da smo od samog dolaska u Zagreb bili obezbeđeni maksimalno. Imao sam utisak da ne može ni dlaka sa glave da nam padne. Neposredno pred sam meč dobili smo isti tretman kao i oni u Beogradu, ali mi smo bili fokusirani samo na prolaz na Evropsko prvenstvo - ispricao je Nađ za Meridian Sport.

Pomenutog duela Mirkovića i Jarnija seća se kao da se desio juče, a ne pre dve decenije.

- Kada sam video da će španski sudija da pokaže Bati Mirkoviću crveni karton, odmah sam krenuo prema Jarniju, da sam mogao, u tom trenutku bih ga likvidirao. Sva sreća da sudija nije video koliko sam besan i agresivan, mogao sam i ja prevremeno da završim meč - prisetio se bivši fudbaler Partizana.

Ipak, to je bila samo utakmica, gotovo svi igrači koji su tog dana bili na suprotnim stranama vrlo dobro se znaju i privatno, pa je tako Nađ odmah razgovarao sa najboljim hrvatskim bekom.

- Dan kasnije smo se Jarni i ja susreli na aerodromu, čim smo se ugledali iz daleka počeli smo da se smejemo. Onda je počela drugarska priča, to je sve normalno, van terena smo prijatelji, dok smo na terenu maksimalni profesionalci - rekao je Nađ i dodao koji je to detalj koji mu je još ostao u sećanju sa čuvenog meča u Zagrebu.

Podsetimo da je to poslednje Evropsko prventstvo u kojem je naša reprezentacija učestvovala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading