OVO OD NJEGA NISMO OČEKIVALI: Pitali su Dalića o Srbiji, selektor Hrvatske OVIM REČIMA zapalio Balkan!

Autor:

Sport

14.10.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić imao je samo reči hvale za selekciju Srbije.

Republika

Foto: Starsport, Tanjug/AP

Ilustracija Zlatka Dalića i reprezentativaca Srbije

Dalić je poručio da mu se sviđa kako igraju "Orlovi" sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, a dodao je da bi voleo da Srbija nadigra Portugal, kako ne bi sa Hrvatskom igrala u baražu za odlazak na Mundijal.

Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobedi Portugaliju u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija - rekao je Dalić za "Informer", pa dodao:

- Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak… Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu.

Dalić smatra da je Piksu bukvalno "preporido" nacionalni tim.

- Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom - zaključio je Zlatko Dalić.

Republika

Foto: Starsport

Omaž Piksiju - Zlatko Dalić

Podsetimo, pred "Vatrnima" je sličan zadatak kao pred Srbijom. Hrvati se u poslednje dve rune sastaju sa Maltom i Rusijom, a imaju imperativ da se sa dva trijumfa direktno plasiraju u Katar. Sa druge strane, "Orlovi" takođe moraju da nadigraju Portugal u direktnom duelu za prvo mesto u grupi A...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading