DOKLE VIŠE? EVROPSKA I SVETSKA KUĆA FUDBALA TAOCI DIVLJAKA: Teror se nastavlja...

Autor:

Sport

14.10.2021

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šiptari divljaju li, divljaju, a UEFA i FIFA trpe njihov teror! Kako drugačije opisati stanje u fudbalu u kom je, na svakodnevnom nivou, albanskim huliganima da divljaju na tribinama, terenima i šalju političke parole u svet. Ako su činovnici iz Niona i Ciriha spremni da zašilje penkala kojima određuju Srbiji i srpskim klubovima kazne zbog pesama o Ratku Mladiću ili transparenata o Vukovaru ili Kninu, zbog čega su onda nemi na svakodnevne ispade šiptarskih izgrednika?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Logo UEFA

Poslednji u nizu dogodili su se na utakmici između Albanije i Poljske. Poljaci su jedva izvukli žive glave s terena pošto su zasipani tvrdim predmetima i flašama s tribina i pre njihovog gola, koji je izazvao još veći haos na tribinama.

Meč je bio prekinut na pola sata, a na kraju je završen trijumfom Poljaka (1:0). Znaju Albanci zašto su Poljake dočekali na nož, to je jedan od istinskih bratskih naroda koji podržava Srbiju i njenu borbu za očuvanje Kosova. Na istom meču istakli su transparent na kom je pisalo: "Jebi Srbiju" (FCK SRB). Svega nekoliko dana ranije, stari šiptarski provokator Džerdan Šaćiri navukao je posle meča Švajcarske i Severne Irske jaknu sa znakom zločinačke Oslobodilačke vojske Kosova, a Šiptari su u Švedskoj istakli transparent "Kosovo je Albanija".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri

Ako se vratimo unazad, to je sasvim normalno ponašanje za sve momke koji veruju u ideju o zajedničkoj šiptarskoj državi. Šaćiri i njegov pajtos Granit Džaka provocirali su Srbe šiptarskim dvoglavim orlovima, slaveći golove na Mundijalu 2018.

Albanci su 2015. u Beogradu izveli do tada nezamisliv akt na fudbalskim mečevima, kada su na stadionu Partizana pustili dron sa zastavom takozvane velike Albanije. Taj duel ući će u anale fudbalske igre jer je UEFA registrovala meč u korist Srbije, službenim rezultatom 3:0, ali našoj selekciji oduzela tri boda. Kasnije je Sud za sportsku arbitražu (CAS) trijumf dodelio Albaniji, a našoj selekciji svakako su oduzeta tri boda. Tako je Srbija na jednom meču izgubila šest bodova, što je fudbalski presedan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading