FUDBAL VIŠE NEĆE BITI ISTI: Ofsajd ODLAZI U ISTORIJU! Venger OTKRIO planove FIFA

Autor:

Sport

13.10.2021

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se i ranije pisalo, sprema se revolucija u svetskom fudbalu od 2022. godine i to baš za naredno Svetsko prvenstvo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Venger otkrio promenu pravila

Naime, legendarni menadžer Arsenala, Arsen Venger, koji je sada šef za razvoj fudbala pri FIFA, govorio je ranije o potrebi da se Mundijal održava na svake dve godine čime je izazvao veliku buru, ali sada najavljuje promene i u pravilima.

Ne otkrivajući kako će to biti izvedeno sa tehničke strane, Francuz je otkrio naredne poteze FIFA.

- Postoje dobre šanse da će ofsajd biti automatizovan 2022. godine. Ja sam dužan da čuvam tajnu, ali to će biti sledeći veliki napredak u suđenju u fudbalu - otkrio je Venger.

Od uvođenja VAR tehnologije,odluke se povremeno donose uz pomoć pregledanja snimka u VAR sobi, uz gledanje glavnih sudija na ekranu pored terena, Venger sugeriše da bi tehnologija još više mogla da preuzme donošenje odluka.

Podsetimo se, FIFA je još prošle godine objavila da planira da razvije poluautomatizovanu tehnologiju za signalizaciju ofsajda, kako bi VAR-u dala dodatne informacije koje će pojednostaviti donošenje odluka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading