SJAJNA VEST ZA ORLOVE: Da li ovo olakšava put Srbije do Mundijala?

Autor:

Sport

13.10.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u fudbalu, sinoće je savladala Azerbejdžan u 7. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, pa će na gostovanju Portugaliji u poslednjem meču "A" grupe odlučivati o direktnom plasmanu na Mondijal.

Republika

Foto: Starsport

Srbija domaćin bitne utakmice

Da bi se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo, Orlovi moraju u poslednjem kolu da pobede u Lisabonu, a ukoliko se to ne dogodi izabranici Dragana Stojkovića Piksija će kroz baraž tražiti vizu za najveću fudbalsku smotru.

Ako je srpskim reprezentativcima za neku utehu, u slučaju da remiziraju ili izgube od Ronalda i ostalih portugalskih zvezda, u baražu će definitivni biti domaćin polufinalnog meča - dok će se za finale domaćinstvo određivati žrebom.

 

 

Sajt "We Global Football", koji se bavi statistikom i predikcijama, objavio je procenat šansi timova iz svih grupa za domaćinstvo, a iz grupe A, grupe u kojoj je Srbija, šansa za to je čak 100 odsto.

Pomenuti sajt je napravio i računicu vezanu za nosioce i nenosioce prilikom žreba polufinala, što znači da bi potencijalni rivali Srbije, gledajući tabelu pred poslednja dva kola, mogli da budu Vels, Norveška, Ukrajina, Rumunija, Austrija ili Češka kao selekcije iz Lige nacija.

Prema propozicijama, inače, u baraž će otići 10 drugoplasiranih reprezentacija iz svih grupa i dve selekcije iz Lige nacija, koji će dati tri učesnika Svetskog prvenstva!

Učesnici, odnosno, četiri selekcije, biće raspoređene u tri grupe, polufinale će se igrati 24. i 25. marta i domaćini će biti šest najbolje rangiranih selekcija od ovih koje su ostale u baražu.

S druge strane, žreb će odlučiti domaćina finala koje se igra 28. i 29. marta 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading