PIKSI PORUČIO: Tadić i Mitrović nisu bili neophodni - a onda je progovorio o Portugaliji!

Autor:

Sport

12.10.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je na svom terenu selekciju Azerbejdžana sa 2:1 u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Svoje impresije nakon meča izneo je i selektor Srbije Dagan Stojković Piksi:

- Pokazali smo dominaciju tokom celog meča! Igrači su bili raspoloženi i bili svesni važnosti ovog meča. Nije bilo neophodno da Tadić i Mitrović uđu igru, panike nije bilo, ali hteo sam da ih sačuvam. Sve sam im lepo objasnio, ali večeras sam osetio da meč nije bio prljav pa sam im dao šansu.

O meču u Lisabonu;

- Pa dobro, ima još mesec dana. Znali smo da će taj duel biti odlučan, ima vremena- poručio je Piksi.

Opšta ocena igre i možete li da sada hvalite Vlahovića koq Mitrovića posle Luksemburg au Beogradu?

- Vlahović je igrač u usponu, zaista pleni neverovatnom željom da radi i napreduje. Njegovo ponašanje je odlučno i nagradjen je za dva gola. Što se opšte ocene meča tiče - teško, baš teško.

Jeste li očekivali ovakav ishod?

- Od starta kvalifikacija igramo lepršav fudbal, ono što navijači vole, za gol više. Možemo da budemo potpuno zadovoljni odnosom igrača prema dresu Srbije i uopšte svemu što pružaju. Poštuju taktičke zamisli i strategiju.Mislim da naši igrači uživaju da igraju fudbal i jaki mi je drago da ih vidim takve. Greške su sastavni deo fudbala, to se dešava, ali ne menja naš odnos prema fudbalu.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Vlahović postiže gol za Srbiju


Pretpostavljam da pod greškama mislite na kiks Rajkovića. Kako ste g aohrabrili u poluvremenu?

- Zagrlio sam ga u svlačionici i rekao da mu da ćemo pobediti. Greška je očigledna,ne možemo je sakriti, ali imali smo sasvim dovoljno vremena da tu Rajkovićevu grešku ispravimo. Vladala je potpuna tišina u svlačionici, bez panike, sa maksimalnim fokusom na drugih 45 minuta. Mesta panici nema, jer ja nisam paničar, već sve suprotno od toga.

Voleo bih da vas pitam za Vlahovića, bio je odličan.

- Vlahović je supertalenat, igra idlično u Seriji A. Oduševljen sam kako igra na terenu. Ima mnogo kvalitet kao devetka i njegovo ponašanje i borbenost me oduševljavaju. Želim mu da nastavi tako, velika je budućnist pred njim.

Da li ste kada ste preuzeli selektorsko mesto verovali da će poslednji meč da odlučuke pobednika grupe i direktan plasman na SP?

- Mene interesuje prvo mesto. Rekli su mi da smo obezbedili doigravanke, ali mene to ne zanima, već samo prvo mesto. Očekivao sam da budemo u igri za prvo mesto do kraja, iako se nisam bavio kalkulacijama kada sam preuzeo tim, već izborom igrača i taktikom. Sve u svemu, bila je dobra utakmica, stvaramo lako šanse, a to je najteže u fudbalu. Imamo punu satisfakciju za sve što radimo. Sada neka se odmore igrači i vidimo se opet za mesec dana- zaključio je Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading