ŠOK PRED MEČ SA AZERBEJDŽANOM: Srbiji sve manje šanse za plasman na Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

12.10.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li Srbija do direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar 2022? Iako su "orlovi" trenutno na vodećoj poziciji Grupe A, ispred Portugala, šanse su joj opale za jedan odsto.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije potcenjeni pred odlučujuće mečeve

Srbija ima jedan bod više od Portugala, a direktnog putnika za Svetsko prvenstvo će odrediti upravo meč ove dve selekcije koji se igra u Lisabonu 14. novembra.

Specijalizovani sajt "Gracenote", koji se bavi statističkim podacima i procentima, smanjio za jedan procenat šanse izabranicima Dragana Stojkovića Piksija da će uopšte izboriti mesto na Mundijalu, pa sada imaju 36%.

Svega 17% su procene da bi Srbija mogla na SP sa čelne pozicije, za razliku od Portugala koji je procenjen na visokih 83%, a ukupno 88% da će bar preko baraža obezbediti plasman.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Srbija - Portugal

Fudbaleri Srbije tačno su ispod crte za odlazak, odnosno 13. u Evropi, što znači da pomenuti izvor ne veruje da će se uopšte plasirati.

Odmah iznad se nalaze Rusija, Švajcarska, Švedska, a činjenica je da "orlovi" imaju kvalitet za veća dela.

Srbija prvo mora da obezbedi baraž protiv selekcije Azerbejdžana večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić", a onda i da demantuje fudbalsku javnost u kojoj se drastično lošije kotira od Portugala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading