DA LI JE OVO KRAJ? Neven Subotić završava karijeru?

Autor:

Sport

12.10.2021

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši reprezentativac Srbije Neven Subotić, nije uspeo ovog leta da pronađe odgovarajući anganžman, pa je i dalje slobodan agent.

Republika

Foto: Starsport

Neven Subotić u dresu reprezentacije Srbije

U 32. godini usred sezone Neven Subotić nema klub. Sa Borusijom Dortmund je bio prvak Nemačke, finalista Lige šampiona, a onda posle teških povreda karijera mu je krenula nezadrživo nizbrdo. Sada kako kaže ne želi da zaigra za bilo koji klub.

- Mnogo vremena sam posvetio mojoj fondaciji. I biće uskoro nekih zanimljivih vesti što se toga tiče. Na fudbalskom terenu me trenutno manje ima. Da li sam okončao karijeru? Ne bih išao toliko daleko. Imao sam nekoliko ponuda tokom leta, ali u fudbalu sam 15 godina i znam tačno šta želim. Ako to ne nađem, ne želim da idem bilo gde, da prihvatam bilo šta. Mora da bude dobro i po mene i po klub, za trenera, za tim. Ako se neka od tih kockica ne uklapa na način da može da donese uspeh, mene to ne privlači - objasnio je Subotić u intervjuu za nemački RBB.

Subotić smatra da današnji sport gubi smisao, da se sve svodi oko novca i kako je fudbal izgubio nekadašnju pravu vrednost.

- Sport sam po sebi je prelepa stvar. Ne mogu da objasnim koliko mi znači. Bez obzira na biznis, sport je za mene nešto sveto, nešto što delimo među sobom, što stvara zajednice, društvo. Ali, sport ne postoji u vakumu. Postaje sve više komercijalizovan. Uključeno je mnogo novca, od kojeg i ja zarađujem. Jasno je, međutim, da svakom novom godinom i svakim novim transferom sve postaje sve apsurdnije - zaključio je Neven Subotić.

U dresu repretentacije Srbije upisao je 36 nastupa i postigao 2 gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deda Gruja

13.10.2021 13:29

Дођи у Партизан чекамо те.