AZERBEJDŽAN JE BOLNA RANA U ISTORIJI NAŠEG FUDBALA: Bruku u Bakuu svi pamte! Srbija je zbog njih ostala bez Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

11.10.2021

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u fudbalu u utorak nastavlja svoj put ka direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru. Nakon osvojena tri boda u Luksemburgu, protivnik izabranicima selektora Stojkovića je nikada ugodna selekcija Azerbejdžana.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Azerbejdžan - SCG

Ovaj meč je idealna prilika da se podsetimo jedne od najvećih bruka u domaćem reprezentativnom fudbalu. A kriva je upravo Azerbejdžan. 

Naime, davne 2003. godine, tada reprezentacija Srbije i Crne gore je u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2004. takođe bila u grupi sa ovim protivnikom koji je, ispostaviće se i bio dželat "plavima". 

Nakon remija u Beogradu 2:2, reprezentacija SCG je tada morala da se iskupi na gostovanju u Azerbejdžanu, međutim...

"Dotakli smo evropsko dno" bili su sami neki od naslova nakon što je u Bakuu, reprezentacija Azerbejdžana savlada izabranike selektora Dejana Savićevića sa 2:1 i na taj način ih odstranili sa liste učesnika prvenstva Starog kontinenta koji se tada održavao u Portugalu.

Bila je to još jedna očajna igra naših fudbalera, koji su, ipak, iz jedine šanse došli do vođstva. Posle asistencije Vukića, mrežu je u 27. minutu zatresao Bošković. I to je sve.

U poslednja tri minuta domaćin je postigao dva gola, prvi iz jedanaestreca dok je drugi stigao u samoj završnici nakon što je lopta prevarila golmana Jevrića i odbila se od prečke. 

Pomena vredi i to da je Srbija i Crna gora tada postala i prva evropska država koja je zabeležila poraz u kvalifikacijama od selekcije Azerbejdžana. 

Ime ove nekadašnje države, sigurne je zlatnim slovima ispisano u njihovoj fudbalskoj istoriji. 

Sve ovo mora da ukaže selktoru Stojkoviću da sa ovakvim "autsajderom" ipak treba biti na dodatnom oprezu. 

Meč Srbija - Azerbejdžan na programu je u utorak od 20:45. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading