EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU IZ LA LIGE: Bane Knežević – srećan sam u Elčeu, san mi je dres reprezentacije!

Autor: Vanja Aleksić

Sport

11.10.2021

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma je teško u Srbiji napraviti iskorak za inostranu karijeru, ako nisi zabeležio nastupe za jedan od naša dva najveća kluba Crvenu zvezdu i Partizan, a još teže je, ako si mlad igrač.

Ipak, sve te predrasude, raspršio je mladi vunderkind, Branislav Knežević, koji je iz Mačve direktno prešao u La Ligu, u ekipu Elčea.

Iako su ga svi već videli u slovačkoj Donjaskoj Stredi, njega je u poslednjem minutu, život odveo u jednu od liga petica, špansku Primeru.

O tome kako je došlo do tog transfera i kako se snašao u španskom prvoligašu, ekskluzivno iz Elčea za Republika.rs govorio je Bane.

- Bilo je dosta ponuda tokom cele prošle sezone, nije samo u pitanju Donjeska, ali spletom okolnosti iskočila nam je ta opcija za koju sam smatrao da je možda bolja od ostalih i odlučio sam da ipak odem u Elče. Saigrači su me lepo prihvatili i svi su korektni prema meni. Osećam veliku podršku, svi mi dosta pomažu, a pogotovo Benedeto i Pastore. Takođe, trener i čitav trenerski tim me podržava - rekao je Knežević.

Što bi se žargonski reklo, zakasnio si sekundu do kraja prelaznog roka, tako da još nisi imao priliku da debituješ, da li ti je krivo što je tako ispalo i da li si mogao da zamisliš pre par godina da ćeš dogurati do Primere?

- Kome bi smetalo da potpiše za tako veliki klub u bilo koje vreme. Iz Mačve sam došao u La Ligu i mogu samo da budem prezadovoljan.  Sto se tiče igranja, klub će verovatno moći da me registruje i uskoro bih mogao da igram. Tako da vredno radim i nadam se da ću uskoro dobiti šansu. Uvek sebi postavljam najviše ciljeve. Jako sam srećan što sam ovde i mislim da još nisam ni svestan gde sam došao. Jedva cekam da debitujem i da se vremenom i izborim za svoje mesto u timu i počnem da igram protiv velikih klubova.

 

 

Koja je razlika između Španije i Srbije što se tiče pristupa samom treningu?

- Velika je razlika u intenzitetu, sve mora brže da se radi.  Više se trči, brže se razmišlja i lopta se konstantno kreće. Uvek moraš da igraš ozbiljno i odgovorno.

Da li si spreman da u novom klubu napraviš razliku, budeš nosilac u drugom delu sezone?

- Ja mislim da je sve moguće. Moram samo nastaviti naporno da radim i da ostanem fokusiran, a sve ostalo će doći vremenom.

Republika

Foto: Starsport

Knežević u dresu Mačve protiv Crvene zvezde

 

Da li ti fali Srbija?

- Pa normalno je malo da mi fali, ali ne previše. Čujem se svaki dan sa roditeljima i prijateljima tako da nemam uopšte osećaj kao da sam sam. Sad sam se malo prilagodio na sve i polako ovde počinjem da se osećam kao kod kuće.

Ti si jedan od retkih igrača koji je preskočio Crvenu zvezdu i Partizan, odmah si iz Mačve prešao u Primeru?

- Drago mi je da je tako ispalo. Zahvalan sam na svemu što se baš tako izdešavalo. Mačva je moj matični klub i tim u kome sam stasao u igrača i drago mi je što sam baš iz Šapca otišao u jednu od najjačih liga na svetu - kaže Knežević.

 

 

Da li pratiš reprezentaciju Srbije na putu za Katar, ali i igre večitih u Evropi?

. Pratim, naravno. Jako mi se sviđa kako igra naša reprezentacija, nadam se da će tako nastaviti i mislim da plasman na Mundijal uopšte neće biti sporan. Jako mi je drago što naša dva najveća kluba predstavljaju zemlju na takav način. Odlicno igraju što je super za Srbiju. Nadam da će tako nastaviti i da će iz godine u godinu naša liga biti sve jača.

Ti si debitovao za omladinsku selekciju Srbije, da li postoji šansa da dobiješ poziv i selektora Dragana Stojkovića Piksija?

- Pa sad sam imao problem, jer nisam imao klub neko vreme pa nisu mogli ni da me zovu za reprezentaciju. Ne opterećujem se sa tim, fokusiran sam na klub i na rad, a poziv će opet doći vremenom. Naravno da ću biti presrećan ako dobijem poziv i rado ću se odazvati. Velika je čast i privilegija biti član naše reprezentacije.

 

 

Tvoj bivši klub, Mačva, ove sezone igra u rangu niže, ali ima dobre rezultate i ako se po jutru dan poznaje mogli bi se ekspresno vratiti u elitu.

- Mačva me je prijatno iznenadila. Jako sam srećan kad pogledam njihove rezultate i naravno publiku koja u velikom broju dolazi da ih podržava. Šabac je grad koji zaslužuje da ima klub u eliti i mislim da će se Mačva dogodine vratiti tamo gde joj je i mesto.

Gde sebe vidiš za pet godina?

Tek sam na samom početku. Za pet godina vidim sebe kao standardnog igrača našeg nacionalnog tima i fudbalera koji će da nosi igru u nekom klubu iz liga petice – istakao je Knežević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading