USPON NOVOOSNOVANOG KRALJEVSKOG KLUBA: Srbijo, budi ponosna! (FOTO)

Autor: V.Z.

Sport

10.10.2021

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspon Ravne gore! Novoosnovani kraljevski fudbalski klub Ravna gora najpre je privukao paznju rezultatima, buduću da nije poražen od osnivanja u novembru prošle godine, ali i zavidnom oraganizacijom koja je prepoznata kako u matici Srbiji tako i u njenoj emigraciji.

Republika

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

FK Ravna Gora

Pokretači i heroji ove priče govore o temeljima projekta koji od poslednjeg ranga srpskog fudbala krči put ka višim ciljevima i od starta ima podršku vatrenih navijača. Merilo je međutim učinak na terenu, a Ravnogorci, predvođeni bivšim mladim reprezentativem Ljubom Baraninom i nekdašnjim igračem Crvene zvezde Branimirom Subašićem, dosad nisu osetili goričinu poraza.

Republika

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Branimir Subašić

- Povukao sam se iz profesionalnog fudbala, upisao B licencu za trenera, ali sam prihvatio proziv Ravne gore kako bi ostao donekle u formi. Želeo sam i da pomognem osnivačima, poznajem ih privatno. Osetio da ljudi ulažu dosta energije i lepa je atmosfera u klubu. Uslovi su daleko iznad proseka Međuopštinske lige Beograd. Nemam obavezu da dolazim na treninge, već da odigram utakmicu i pomognem mladim i neiskusnim momcima koji nisu igrali profesionalno, i budem neka spona između uprave i igrača - kaže kapiten Baranin.

Republika

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Ljubo Baranin
Republika

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Navijači Ravne Gore

Za KFK Ravna gora nastupa se i zbog ideala, kaže šef struke Miloš Vulović, profesor fudbala sa DIF, koji je radio još i u Crvenoj zvezdi, Policajcu i Brodarcu.

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević

- Privuklo me je ime. Pravi srpski klub. Patriotska i zdrava priča. Poštujem ljude koji su ga osnovali. Radi se kako treba, organizovano i u sportskom duhu. Tu sam i zbog ideala koji su pomešani sa sportom u pravom smislu te reči i bez pritisaka na koje smo navikli u višim ligama. Selektirao sam ekipu zajedno sa sportskim direktorom Milanom Ćopićem, i sa tim menadžerom. Odradili smo dobar posao s obzirom da je u pitanju poslednja liga. Stalno nam izostaju igrači zbog povreda i kartona, ali to je normalno za ovaj rang takmičenja. Koncetrisani smo i na rad na treninzima, zadovoljan sam. Cilj je da osvojimo titulu. Idemo dalje, idemo gore do vrha. Voleo bi jednog dana da Ravna gora sruši Zvezdu i Partizan, komunističke simbole fudbala - naglašava Vulović.

Republika

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Miloš Vulović

Popularni od Australije do Londoda

Na njihovom jutjub kanalu iz nedelje u nedelju (mečeve na domaćem terenu igraju na Adi Ciganliji svake subote od 18 časova) sve je više interesenata za direktne prenose, pa zadovoljno trlja ruke i predsednik kluba Filip Zeković.

- Ideja je nastala na samoj planini Ravna gora. Razmišljali smo kako da se odužimo planini koja je za nas svetinja i došli smo na ideju da osnujemo fudbalski klub. Upešno se radi, postavljeni su dobri temelji, organizacija je na viskom nivou. Trudimo se da poštenim i ozbiljnim radom privolimo što više simpatizera i navijača ovog kluba. Imamo veliku podršku širom sveta. Fudbaleri koji igraju za naš klub prevenstveno su tu zbog poštovanja planine i njenog slavnog imena. To su prepoznali i sponzori i donatori sa svih strana, od Australije do Londona, a sklopili smo partnerstva i sa domaćim firmama. Nadamo se da ćemo s više srpskih kompanija moći da se pohvalimo u našem sponzorskom pulu. Ne želimo nikome da pretimo, iako bi voleli da na sportskom terenu pobedimo sve, čak i Crvenu zvezdu i Partizan. Ostvarili bi cilj ako bi naši potomci imali više izbora za koga će navijati. Ravna gora je pravi srpski klub. Dobijamo nove članove, a naše internet prezentacije su veoma posećene - zaključio je Zeković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Komunikolog

10.10.2021 21:25

Bravo, svaka cast! Puna podrska i samo napred..

Бетмен

11.10.2021 05:41

За овај краљевски фудбалски клуб за пар година ће навијати много људи. Само да буде и успеха и да се попну који ранг више. Срећно!

Čiča Montreal

11.10.2021 10:01

Ravna Gora pobediti mora...

CZBG 1945

11.10.2021 14:55

Svaka čast! Daj Bože da jednog dana KFK Ravna Gora i bude zaista u vrhu srpskog fudbala, i privuče mase i u Srbiji i emigraciji. Ja kao navijač Crvene Zvezde, ne bi imao ništa protiv da sutra moja deca navijaju za ovaj klub! Svako dobro, uz Božju pomoć.