HITNA REAKCIJA FSS: Srbija povlači radikalan korak zbog Šaćirija - FIFA na potezu!

Autor:

Sport

10.10.2021

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije se oglasio posle skandala u režiji albanskog provokatora Đerdana Šaćirija.

Republika

Foto: Promo foto

Foto: FSS, ilustracija

Povodom incidenata koji su se dogodili na utakmicama u Švedskoj i Švajcarskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

- Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije "OVK" tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole "Kosovo je Albanija" na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje "Velike Albanije".  FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala- izjavio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

Republika

Foto: fss.rs

Jovan Šurbatović

Da podsetimo, Šaćiri se posle meča sa Severnom Irskom ogrnuo jaknom sa simbolom ozloglašene organizacije tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, dok je sraman transparent osvanuo na tribinama na meču tzv. Kosovo - Švedska na kome je pisalo "Kosovo je Albanija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading