ŠAĆIRI SE NASMEJAO, PA RAZBESNEO SRBE: Evo kako Hrvati izveštavaju o skandalu ALBANSKOG PROVOKATORA!

Autor:

Sport

10.10.2021

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đerdan Šaćiri je po ko zna koji put umešao politiku u sport i izazvao pravi skandal nakon meča Švajcarske i Severne Irske kada je obukao jaknu sa grbom ozloglašene "UČK". Ovaj incident nije prošao nezapaženo ni u Hrvatskoj.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Šaćiri ponovo provocira Srbe

Šaćiri je stao pred TV kamere i potom ga je jedan čovek prekrio jaknom na kome se nalazi amblem sa slovima "UČK", što je na albanskom skraćenica za pomenutu tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova.

O tome su javnost izvestili i pojedini hrvatski mediji, pa je tako "Dnevnik" odabrao naslov: "Skandal u prenosu: Šaćiri se prvo nasmejao kad je vidio grb, ali i odmah skinuo jaknu", a u tekstu se navodi sledeće:

"Dok se u Severnoj Irskoj nakon utakmice protiv Švajcarske najviše priča o isključenju njihovog igrača u pomalo bizarnoj situaciji, Švajcarci su se osim slavljenja pobede dotaknuli i događaja koji se zbio nakon same utakmice.

Đerdan Šaćiri je davao izjavu, a u prenos je došetao muškarac te ga ogrnuo jaknom. Šaćiri je bio iznenađen, a kad je video grb na jakni samo se nasmejao. Ipak, videlo se kako mu ova situacija nije ugodna te je odmah skinuo jaknu i nastavio intervju

Na jakni se nalazio grb UČK ili OVK, Oslobodilačke vojske Kosova, oružane grupe koja se krajem 90-ih borila za nezavisnost Kosova protiv srpskih vlasti u tadašnjoj SR Jugoslaviji. Švajcarski mediji pitaju se gde je bilo obezbeđenje i kako je moguće da se neko tako može došetati i prići švajcarskom reprezentativcu rođenom na Kosovu".

Sa druge strane, hrvatski portal Indeks za naslov je odabrao reči: "Šaćiri davao intervju ogrnut jaknom Oslobodilačke vojske Kosova, u Srbiji besni", a u tekstu se navodi sledeće:

- Albanac u švajcarskoj reprezentaciji Đerdan Šaćiri ponovo se našao u središtu pažnje zbog intervjua nakon utakmice sa Severnom Irskom, koju je Švajcarska dobila sa 2:0.

Šaćiriju je usred davanja izjave pred kamerama prišao nepoznati muškarac i ogrnuo ga jaknom na kojoj su jasno istaknuta obeležja Oslobodilačke vojske Kosova. Fudbaler je na 'prvu loptu' bio zbunjen, ali kada je shvatio o čemu se radi nasmejao se i ipak skinuo jaknu.

Mediji u Švajcarskoj nisu oduševljeni ovakvim potezom, ali još su ogorčeniji srpski mediji", navodi pomenuti hrvatski portal, koji je potom izređao brojne naslove ovdašnjih glasila, apostrofirajući to da Srbi traže da reaguju FIFA i UEFA, ali oni, eto, ćute.

Podsetimo, Šaćiri je poznat kao fudbaler koji godinama promoviše terorizam, sa saigračem iz reprezentacije Granitom Džakom slavio je trijumf Švajcarske protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji tako što su obojica pokazivali simbol dvoglavog orla - simbol onih koji podržavaju ideju stvaranja tzv. "Velike Albanije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading