START SEZONE U NAJJAČIM LIGA NAJAVLJUJE SEČU: Šampioni, gde ste?

Autor: V.Z.

Sport

10.10.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sunovrat šampiona! Ako se po jutru dan poznaje, odnosno ako je suditi prema učinku u uvodnih desetak rundi, tekuća sezona u najjačim ligama Starog kontinenta mogla bi da donese veliku seču aktuelnih prvaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi u dresu PSŽ-a

Sredinom godine na tronu, a trenutno u blatu. Ipak, rano je donositi konačan sud s obzirom na to da se borba nije još ni zahuktala, ali je činjenica da se osvajači titula u sezoni 2020/21. iz prvih šest liga, prema UEFA koeficijentu, ne mogu pohvaliti učinkom na startu. Jedino minhenski Bajern uspeva da opravda zvanje šampiona pošto je lider u Bundesligi i to zahvaljujući boljoj gol-razlici od Leverkuzena.

Promene u igračkom kadru, zasićenje, neophodno vreme za uigravanje, mnogo je razloga zbog kojih prvaci beleže slabije rezultate.

Bilo kako bilo, u Francuskoj više nego bilo gde drugo nazire se smena na tronu i teško da će Lil drugi put uzastopno načiniti veliku senzaciju. Pari Sen Žermen je sa 24 osvojena boda zaseo na vrhu i već posle devet kola ima +10 u odnosu na aktuelnog šampiona sa severa zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

FK Mančester siti

Ruže ne cvetaju ni italijanskom velikanu Interu, koji je nakon osvojene titule ostao bez nekoliko bitnih šrafova iz prošlogodišnje mašinerije. Nero-azuri su trenutno treći na tabeli Serije A sa 17 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Napolija.

SITI TEK ČETVRTI

Ni navijačima Mančester sitija ne prija pogled na tabelu Premijer lige, budući da je četa Pepa Gvardiole trenutno četvrta sa 14 poena i zaostaje za liderom Čelsijem, koji je sakupio 16. U nešto boljoj situaciji je prvak Španije - Atletiko Madrid. Iako "jorgandžije" nisu uspele da iskoriste kikseve konkurencije, pre svih Real Madrida, i osame se na vrhu, za utehu je to što ih nešto slabija gol-razlika deli od prvog mesta, budući da zajedno s gradskim rivalom i Real Sosijedadom sa 17 bodova dele čelnu poziciju tamošnjeg šampionata.

Zaostaju i Zvezda, Dinamo, Borac...

Sličan scenario, kao u najjačim ligama Evrope, odvija se i na Balkanu. Šampion Srbije Crvena zvezda zaostaje za liderom Partizanom pet bodova, s tim da ima utakmicu manje, kao i Dinamo u Hrvatskoj, u odnosu na kojeg prvoplasirana Rijeka ima +1. Borac iz Banjaluke, prvak Bosne i Hercegovine, praktično može da se oprosti od titule u tekućoj sezoni jer sa 10 bodova manje gleda u leđa Zrinskom, koji je prvi. Identična situacija je u Crnoj Gori, gde Sutjeska ima 11 bodova više od aktuelnog šampiona Budućnosti, dok je severnomakedonska Škendija na -6 u odnosu na lidera Škupi. Takođe, nazire se smena i u Sloveniji pošto je tamošnji prvak Mura tek peta sa 17 bodova (Koper na vrhu ima 24).

PREMIJER LIGA

Aktuelni šampion: Mančester siti

Trenutna tabela

1. Čelsi 16

2. Liverpul  15

3. Man. siti 14

4. Man. jun.  14

LA LIGA

Aktuelni šampion: Atletiko Madrid

Trenutna tabela

1. Real Madrid 17

2. Atletiko Madrid 17

3. Real Sosijedad 17

SERIJA A

Aktuelni šampion: Inter

Trenutna tabela

1. Napoli 21

2. Milan 19

3. Inter 17

BUNDESLIGA

Aktuelni šampion: Bajern

Trenutna tabela

1. Bajern 16

2. Leverkuzen 16

3. Dortmund 15

LIGA 1

Aktuelni šampion: Lil

Trenutna tabela

1. PSŽ 24

2. Lans 18

...

8. Lil 14

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading