ISKUSNI VUKOVI VERUJU U "ORLOVE": Piksijeva Srbija neće zakazati!

Autor:

Sport

09.10.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu Luksemburg, zatim Azerbejdžan, ali u glavi Portugal. Računica je jasna, fudbalska reprezentacija Srbije priliku za direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru imaće protiv "navigatora" u Lisabonu u poslednjem kolu A grupe. Ali da bi došla do te situacije, moraće da upiše dve pobede u oktobarskom ciklusu, a prva misija je večerašnje gostovanje Luksemburgu (20.45, Nova S), koji je na Marakani poražen 4:2.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Da samo trijumf dolazi u obzir, smatraju i sagovornici Srpskog telegrafa trenerski vuk Dragoslav Stepanović (73) i povremeni član "orlova" Mijat Gaćinović (26).

BEZ SLABOSTI

- Piksi je preuzeo reprezentaciju i napravio velike promene. Sada nas odlikuje ofanziva, puno golova i standardna visoka igra od prvog do poslednjeg minuta. Međutim, mi smo obično zakazivali na kraju, što se bliži neko takmičenje kraju, sve je teže da se vratiš i da razmišljaš o utakmici koja dolazi, a ne o Svetskom prvenstvu, na koje treba da se plasiraš. Ipak, dosad ova reprezentacija nije pokazala te slabosti i nadam se da će se tako nastaviti i protiv Luksemburga. Naravno, u fudbalu je sve moguće, posebno je nepredvidivo kod nas, ali kako je Piksi došao, čini mi se da neće biti kiksa večeras jer pazi na svaki detalj - rekao je popularni Stepi za naš list.

NEMA PROBLEMA

S druge strane, vezista Hofenhajma (23 utakmice i dva gola za Srbiju) poznaje gotovo ceo tim na koji trenutno računa selektor Dragan Stojković Piksi i jasno je poručio da očekuje pobedu iako se čak i Portugal pomučio na gostovanju u Luksemburgu.

- Očekujem pobedu. Sviđa mi se kako igramo u poslednje vreme i nadam se da ćemo tako da nastavimo i u ove dve utakmice. Luksemburg je stvarno nezgodna ekipa, pogotovo na svom terenu, videli smo to naročito protiv Portugala (1:3, ali je domaćin poveo 1:0, a na poluvremenu je bilo nerešeno). Ali igramo s dosta samopouzdanja u poslednje vreme i mislim da neće biti problema - istakao je Gaćinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading