ZABIO GOL REALU, MOŽE LI I SRBIJI: Zvezda Luksemburga NAOŠTRENA pred meč sa Orlovima!

Autor:

Sport

08.10.2021

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove subote fudbalska reprezentacija Srbija gostuje u Luksemburgu gde će, na novom stadionu, odigrati meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Til na vrhunsku posle "projektila" Realu

U centru pažnje tamošnjih medijia koji najavljuju ovaj meč je i Sebastijen Til, koji je u žiži javnosti zbog prošlonedeljnog gola za Šerif u protiv Reala u Madridu kojim je moldavskog predstavniku doneo senzacinalnu pobedu.

Ofanzivni vezni igrač puca od samopouzdanja i veruje da će učinak iz kluba da prebaci i na reprezentativni kolosek.

- I dalje verujem da možemo da se plasiramo na Prvenstvo sveta. Verovaću sve dok postoji matematička šansa. Osim toga, stvarno smatram da je Luksemburg spreman za iskorak, velika dostignuća, ima igrače sposobne da naprave tako nešto. Sve više nas potpisuje za inostrane klubove i reprezentacija oseća sve korist od te činjenice. Spremni smo za veliki rezultat - nada se Til velikom iznenađenju. 

Sebastijen i sam zna da je postao glavna zvezda Luksemburga, nakon "projektila" na "Santjago Bernabeuu". Međutim, Til smiruje strasti navijača.

- Nemojte očekivati od mene da dajem gol baš na svakoj utakmici. Zabrinut sam što će me ljudi posle pogotka Realu gledati drugim očima i očekivati više nego dosad. Što se mene tiče, ne želim sebi da nabijam tu vrstu pritiska.

Pre pet godina Luksemburg je bio 130. na FIFA rang listi. Otad neprestano napreduje i nije skliznuo ispod 100. mesta. 

Nikad nije učestovao na mundijalima, pa se nada da nekim čudom može do Katara 2022, iako u ovom trenutku ima pet bodova manje od Orlova.

- Svakoj utakmici prilazim na identičan način, želim da pobedim. U mom rečniku ne postoji reč nerešeno. Sa tim mentalnim sklopm ćemo izaći na teren u sledeće dve utakmice. Protiv Portugala smo odigrali dobro prvo, a u Beogradu drugo poluvreme. Nažalost, oba susreta smo izgubili. Ako uspemo da spojimo dva kvalitetna poluvremena na jednoj utakmici, moglo bi da ispadne super - istakao je Til koji je dosad odigrao 15 utakmica za Luksemburg, postigao je samo jedan gol.

- Taj gol Realu niko nikad neće moći da mi oduzme. Izuzetno sam ponosan što sam ispisao svoje prezime u almanahe fudbala u Luksemburgu. Uzbuđenje je veće zbog načina na koji sam pogodio mrežu Madriđana i to na njihovom stadionu, međutim, to je već prošlost. Dva dana sam bio na sedmom nebu, ali sad više ne želim da pričam o pogotku za Šerif. Sad sam u reprezentaciji, fokusiran na naredne obaveze - zaključio je Til. 

Meč Luksmeburg - Srbija na programu je u subotu od 20.45.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading