KAŠOGIJEV UBICA PREUZIMA "SVRAKE" Saudijski milioni stižu na Sent Džejms park, Njukasl postaje novi Mančester siti!

Autor:

Sport

07.10.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njukasl će uskoro postati jedan od najbogatijih fudbalskih klubova na svetu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča između Njukasla i Evertona

Vlasnik Njukasla Majk Ešli godinama je neuspešno pokušavao da proda klub, a samo je pitanje sata kada će to konačno i uspeti da uradi.

On je pristao da proda klub za 350.000.000 evra, pa će "Svrake" u buduće biti u vlasništvu Saudijske Arabije i kontroverznog princa Muhameda bin Salmana.

Ova prodaja je mogla da se dogodi i prošle godine, ali je u poslednjem trenutku bila zabranjena zbog piraterije i emitovanja Premijer lige u Saudijskoj Arabiji. Problem je u međuvremenu rešen, pa će klub sa "Sent Džejms park" u narednim satima postati vlasništvo Mohameda bin Salmana, princa koji je optužen da je naručio ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Veliku ulogu u ovoj kupoprodaji Njukasla imao je i britanski premijer Boris Džonson, koji je na kraju morao da popusti kako ne bi narušio odnose između dve zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Muhamed bin Salman

Njukasl je trenutno drugi najgori tim u Premijer ligi i navijači "Svraka" jedva čekaju da vide leđa menadžeru Stivu Brusu i vlasniku Majku Ešliju.

Očekuje se da će Saudijci uložiti abnormalne sume novca u klub sa reke Tajn, pa bi Njukasl mogao da postane neki novi Mančester siti.

Engleski mediji već spekulišu da bi Antonio Konte mogao da postane novi menadžer crno-belih, kao i da će italijanski stručnjak dobiti veliki budžet za dovođenje igrača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Antonio Konte

Nema šta, čim Njukasl i zvanično "upadne" u ruke Saudijaca u Premijer ligi će se sigurno promeniti odnos snaga, a "velika šestorka" engleskog fudbala dobiće novog člana. A, kako prenose engleski mediji čitav posao mogao bi da bude završen u četvrtak uveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading