JEDVA IZBEGLI GILJOTINU: Barsa bila u BEZIZLAZNOJ situaciji zbog NEVEROVATNOG duga!

Autor:

Sport

06.10.2021

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz jedan od najtežih trenutaka u svojoj bogatoj i dugoj istoriji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone

Generalni direktor Barselone Feran Reverter otkrio je da je klub sa Kamp Noua bio pred stečajem sa dugom od 1.35 milijardi evra, ali i problemima u isplati i ogromnim rashodima na plate.

- U martu ove godine bili smo u situaciji pred stečajem, ali smo kao sportsko udruženje uspeli da refinansiramo dug - rekao je Reverter.

Katalonski klub je u kratkom roku morao da ugovori kredit, sa kojim je pokrio gotovinske obaveze od 90 dana uz refinansiranje duga od 595 miliona evra.

Reverter je dodao da je revizija finansijskog stanja u klubu od sezone 2018/19., do 31. marta ove godine pokazala da je postojala "loša uprava", te da su igrači kupovani van realnih mogućnosti.

Trenutni predsednik Barselone je Đoan Laporta, a tu funkciju je pre njega od 2014. godine obavljao Đozep Marija Bartomeu. On je zbog ogromnog pritiska javnosti podneo ostavku krajem 2020. godine.

- Kada su dovodili igrače niko nije razmišljao o tome možemo li ih platiti. Iste noći kad su doveli Antoana Grizmana (2019. godine), shvatili su da nema novca za dovodjenje i morali su da traže novac iz drugog fonda - dodao je Reverter.

Republika

Foto: Tanjug

Đoan Laporta

U periodu od jeseni 2018. godine do marta ove godine plate prvog tima porasle su za 61 odsto sa 471 miliona na 759 miliona evra, a nova uprava je prema njegovim rečima smanjila taj iznos za 155 miliona evra.

Direktor katalonskog kluba takodje je rekao da su u ranijem periodu postojale neobično visoke provizije za posrednike pri transferu igrača (20 do 30 odsto), a one obično iznose pet odsto.

Iz kluba su dodali da očekuju da ovu sezonu završe sa prihodom od pet miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading