ŠOK INTERVJU KILIJANA MBAPEA: Želim samo u Real, Nejmar je KLOŠAR - svi se ŽRTVUJEMO za Mesija!

Autor:

Sport

05.10.2021

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski fudbaler Kilijan Mbape je bio akter letnje sage oko prelaska u Real Madrid, međutim, to se nije obistinilo , pa je ostao u redovima Pari Sen Žermena. On je o svemu bez imalo zadrške progovorio u intervjuu za L'Ekip i uzdrmao fudbalski svet izjavom o Lionelu Mesiju i Nejmaru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape otvorio dušu

Mbape je na početku intervjua govorio o ubojitim snagama kojim PSŽ raspolaže, a koje nikako da prorade.

- Prvo treba reći da je ovo bio odličan prelazni rok za nas. Popunili smo mnogo praznina. Imamo veoma konkurentan tim, spreman za borbu na svim frontovima, za borbu za sve trofeje. Neki igrači kasno su se vratili, neki su stigli povređeni. Bilo je problema i jasno je bilo da nećemo biti u pravoj formi od starta. Ali protiv Mančester Sitija bili smo dobri. Mada još nismo na vrhuncu.

Već na startu je Francuz apostrofirao da ne pobeđuju pojedinci nego tim.

- Naravno! Svi smo uzbuđeni. Svi govore o Mesiju, ali doveli smo još neke sjajne igrače. Uvek sam govorio da želim da igram sa najboljima. Evo, sada je to slučaj. Ali na nama je da uradimo još mnogo toga, jer kolektiv osvaja trofeje. Kada je toliko sjajnih igrača u timu potrebni su razni ustupci. Svi treba da budu u službi tima i pobede.

Kada imate Mesija u timu, ostali mnogo više trče...

- Naravno. Kad imate Mesija u timu znate da on radi manje u odbrani kako bi kasnije ispred gola rivala bio spremniji da postigne gol, da bude lucidniji. Ako moram nazad, moram. Nije problem. To je hijerarhija. Nije mi problem da trčim dok Mesi hoda. Zaista nemam problem sa tim. U krajnjem slučaju to je Mesi, zar ne? A nesporazumi se događaju. Nekada ja nisam zadovoljan što mi nije dodao loptu, nekada on nije zadovoljan... Ali u suštini problema nema.

Pre desetak dana na meču protiv Monpeljea (2:0) kamere su uhvatile Mbapea da kaže za Nejmara: "Ovaj klošar mi ne daje loptu", a on je to potvrdio.

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Nejmar

- Da, rekao sam to zaista. Ponavljam, dešava se u fudbalu. Ali to ne znači da imamo problem. Razgovarali smo posle toga... Mnogo smo takvih reči razmenili u prošlosti, a sve zbog toga što želimo da pobeđujemo, da osvajamo trofeje. Verovatno će i u budućnosti biti takvih reakcija, ali nekog velikog nezadovoljstva zaista nema. Poštujem Nejmara i kao igrača i kao čoveka, divim se svemu što on jeste. Ponekad sam ja nezadovoljan njegovim potezom, nekada je on nezadovoljan mojim. Ali to prolazi.

Zašto je rekao da neće produžiti ugovor sa Pari Sen Žermenom?

- U početku sam tražio vreme da razmislim. Pre Evropskog prvenstva kazao sam ljudima iz kluba da ne želim novi ugovor. A posle EP-a jasno sam poručio da hoću da idem. Moja ideja bila je da svi budemo zadovoljni: PSŽ, ja, klub u koji odlazim. Želeo sam da moj klub zaradi, da mu dam dovoljno vremena da pronađe zamenu... Ukratko, hteo sam da svi budu srećni.

O ideji da ode kao slobodan igrač sledećeg leta...

- Nisam. Hteo sam transfer, da PSŽ zaradi. Ali oni su rešili da me ne prodaju. I to je u redu. Nastavio sam da treniram, da igram. Nisam imao problem sa tim. I dalje sam u odličnom timu, na mestu gde sam srećan već četiri godine.

Da li je pomišljao na štrajk u klubu?

- Ne, to bi bilo nezahvalno. Ovaj klub me je primio kada sam imao 18 godina i mnogo mi je dao za sve ovo vreme. Uvek želim da dam svoj maksimum, da igram, da pokažem da sam dobar igrač, da ništa ne može da me pogodi - čak ni propali transfer. I da - da mogu da pravim razliku do poslednjeg dana u ovom klubu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mbape na meču sa Sitijem

Da li je razočaran što je morao da ostane...

- U to vreme, kad je sve propalo, bio sam pomalo razočaran. Ne možete da budete srećni kad se takve stvari dogode. Ali brzo sam se sabrao i krenuo dalje. Bilo je vremena i za oplakivanje. Onda sam se vratio i nastavio da dajem golove.

On je otkrio detalje pregovora sa Realom.

- Jeste. Real je slao nekoliko ponuda, od 160 do 200 miliona evra. U tom periodu čuo sam mnogo netačnih stvari: da sam odbio pet ili šest ponuda od PSŽ-a, da ne želim da razgovaram sa Leonardom, da imam ideju da dignem pobunu u svlačionici...

Zašto je konkretno bio rešen da ode?

- Osećao sam da je moja avantura u Parizu završena. Hteo sam nešto novo, drugačije. Šest ili sedam godina igram francusko prvenstvo. Dao sam Parizu sve što sam umeo i mogao. Mislio sam da imam pravo na svoju procenu. Za mene, odlazak je bio logičan korak.

Na kraju je poentirao - da želi samo u Madrid.

- Ne, vezan sam za ovaj klub. Da sam otišao, to bi bio samo Real Madrid.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading