MENIG OTVORIO DUŠU: Partizanovo turbo pojačanje se plašilo dolaska u Srbiju

Autor: M.S

Sport

03.10.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozitivno sam se iznenadio, sviđa mi se hrana, cene su veoma pristojne, kaže Holanđanin koji je brzo postao miljenik "grobara". Akvizicija Partizana iz Holandije Kvinsi Menig priznao je u ekskluzivnom razgovoru za Srpski telegraf da mu nije bilo svejedno kada je odlučio da karijeru nastavi u Srbiji.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Kvinsi Menig u prostorijama trening centra Partizana

Momak poreklom iz Surinama istakao je da ga je pomalo bilo strah dolaska u našu zemlju, ali da se ubrzo pozitivno iznenadio gostoprimstvom. Mesec dana u Beogradu bilo je dovoljno da zavoli grad i novi klub, a u intervjuu se osvrnuo i na bitku za titulu sa Crvenom zvezdom, zemljaka u redovima večitog rivala Rišaira Živkovića, kao i na Mičela Donalda, bivšeg kapitena crveno-belih.

Govorio je i o Dušanu Tadiću, Novaku Đokoviću i o tome ko mu je pomogao da se prilagodi na novu sredinu.

Šta ste prvo pomislili kad su vam rekli da idete u Srbiju?

Republika

Foto: Starsport

Kvinsi Menig u prostorijama trening centra Partizana

- Razmišljao sam šta ću raditi ovde. Znate, prvi put dolazim, pa me je malo bio i strah. Ali sam se pozitivno iznenadio. Nisam očekivao da bude ovako dobro. Sviđa mi se hrana ovde, sve, osim svinjetine. Takođe, cene su veoma pristojne.

Da li ste se navikli na Partizan i na život u Beogradu?

- Veoma sam zadovoljan u Partizanu. Ovo mi je prvi mesec u klubu i polako se navikavam. Svi se trude da mi pomognu i da mi olakšaju period prilagođavanja, to mi mnogo znači. Svi momci su stvarno korektni, posebno cimer Rikardo jer je i on stranac u Beogradu i, što bi se reklo, već je bio u mojim cipelama.

Razumete li srpski jezik?

- Znam neke reči. Znam da brojim, da kažem jedan i dva, lopta, kao i te neke stvari koje su vezane za teren. I znam da kažem dobar dan i ćao. Ali van toga ništa ne razumem.

Već na drugom meču ste pokazali da ćete biti veliko pojačanje za crno-bele, da li ste zadovoljni dosadašnjim partijama?

- Lepo je kad od starta počneš da postižeš golove. Tako te svi brže upoznaju, i tim, ali i navijači. Ja sam bio uspešan već na svom drugom meču protiv Amortozisa. Dao sam gol na gostovanju na Kipru, potom i protiv Spartaka u Superligi, i nadam se da ću nastaviti u tom ritmu.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Kvinsi Menig u prostorijama trening centra Partizana

Prvi večiti derbi završen je bez pobednika, kako vam je izgledao duel sa Zvezdom?

- Bila je dobra atmosfera na derbiju. Dosta sam slušao o ovom meču pre dolaska u Beograd i sad sam imao tu priliku i da doživim uživo. Večiti derbi je najvažniji meč u sezoni i žao mi je što, pored dobre igre, nismo uspeli i da zabeležimo pobedu. Međutim, nije loš ni nerešen rezultat.

Partizan nije četiri godine osvojio titulu u domaćem prvenstvu, da li je sad vreme da se to promeni?

- Naravno, ja sam ovde jer želim da osvajam titule. Nadam se trijumfu u domaćem prvenstvu, Kupu Srbije i dobrim partijama u Evropi. Mislim da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da to i ostvarimo.

Novi igrači Partizana uvek imaju inicijaciju tokom koje moraju da otpevaju neku pesmu. Da li ste vi ispunili taj zadatak?

- Izgleda da su za mene promenili pravila. Ja nisam pevao zasad, a i neću.
n Rođeni ste u Holandiji, ali ste poreklom iz Surinama, kao i bivši igrač Zvezde Mičel Donald. Da li poznajete Donalda?

- Mi smo iz iste države. Takođe, i on je ranije igrao za Ajaks. Njegov mlađi brat je moj dobar prijatelj i družimo se godinama. Znam da je Donald bio veoma dobar u Zvezdi i da ga tamo svi vole, nadam se da ću i ja imati tako uspešnu sezonu u Partizanu.

Srpski fudbaler Dušan Tadić pruža odlične partije u Ajaksu poslednjih godina, da li ste imali priliku da ga upoznate?

- On je vrhunski igrač i velika zvezda, mnogo mi se sviđa njegova igra. Imao sam priliku da igram protiv njega. Pametan je igrač i od njega može dosta da se nauči. Pravi je profesionalac.

Znate li još nekog srpskog sportistu?

- Ja bih istakao jednog dečka Bobana Lazića, on nije poznat, ali ga znam još odranije. On mi je mnogo pomogao ovde u Srbiji. Svaki dan s njim, prevodi mi, odvozi me i dovozi, svakog trenutka je uz mene.

A iz drugih sportova?

- Svi smo čuli za Novaka Đokovića, on je velika zvezda. Novak je najbolji teniser sveta. Mada ja ne pratim mnogo tenis, kao ni druge sportove, znam za Novaka, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali ništa više od toga.

Jedva čekam da mi dođe majka. Recite nam nešto više o sebi, kakvi ste van terena?

- Ja sam porodičan momak. Volim da provodim vreme s mamom i mojoj braćom. Dosta sam odvojen od kuće zbog fudbala i onda se trudim da svaki slobodni trenutak provedem s njima. Takođe i s mojom devojkom, koja je sa mnom u Beogradu. Mada uskoro očekujem da mi dođe i mama.

Kladiću se s Rišairom pred naredni derbi! Vaš bivši saigrač Rišairo Živković sad igra u Zvezdi, da li ste se videli pred derbi i da li je pala neka opklada?

- Pričali smo pre mog dolaska i naravno da smo se videli kada sam stigao u Srbiju. Nismo se sreli kad je bio derbi, već pre tog meča, a nismo se ni kladili. Mada bismo mogli da se opkladimo pred naredni večiti derbi. To je dobra ideja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading