ZBOG OVOGA SU DELIJE ZAMRZELE BORJANA: Pogledajte kako je Zvezdin kapiten PROSLAVIO GOL LUDOGORECA (VIDEO)

Autor:

Sport

30.09.2021

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni šampion Srbije u fudbalu, beogradska Crvena zvezda, večeras nastavlja svoj evropski put. U bugarskom Razgradu, crveno-beli će u drugom kolo grupne faze Lige Evrope odmeriti snage sa dobro poznatim rivalom, Ludogorecom.

Republika

Foto: Starsport

Delije su mu to brzo zaboravile

Dosta traumatičnih sećanja isplivaju navijačima crveno-belih na pomen ovog bugarskog kluba.

Naime, pre pet godina, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda je poražena nakon dvomeča sa Ludogorecom ukupnim rezultatom 4:6 (2:2, 2:4).

Heroj i tragičar tadašnjeg dvomeča bio je Gabonac Gelor Kanga koji je u Razgradu "bombom" zatresao mrežu Bugara da bi sedam dana kasnije u Beogradu ostavio Zvezdu na cedilu kada je zbog incindenta sa protivničkim igračem zaradio crveni karton na kraju prvog poluvremena. 

Za crveno-bele je i tada osim Gabonca nastupao i Aleksandar Katai koji je takođe briljirao ali uzalud. 

Ono što je veoma interasnto je i to što su navijači crveno-belih tada imali priluku da gledaju i sadašnjeg kapitena Zvezde Milana Borjana, koji je tada branio boje Ludogoreca, doduše sa klupe gde je bio izmena bugarskog golmanu Vladislavu Stojanovu. 

Foto: Starsport

Milan Borjan

Postupak kojim je tada Borjan navukao gnev Delija na sebe je viđen na meču u Razgradu kada je kanadski reprezentativac zdušno proslavljao izjednačujući pogodak Bugara u 77. minutu. 

Borjan je prilikom tog gola slavio tako što je strelcu, Kaseruu, čistio kopačke!

Sporan detalj može se videti na priloženom snimku, na 3:15.

Ipak, Delije su mu to brzo oprostile. Maestralnim odbrana, jedan je od najzaslužnijih zbog Zvezdinog današnjeg statusa. 

Ludogorec i Zvezda igraju večeras od 21 čas a Milan Borjan neće nastupati na ovom meču zbog pozitivnog testa na korona virus. 

  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading